• 24/06/2024

Levensloop tegen kanker dit jaar in Herenthout, Schoten en Edegem

EDEGEM – Op zaterdag 22 april begint het nieuwe Levensloop-seizoen. Levensloop is de solidariteitsbeweging van Stichting tegen Kanker die met feestelijke evenementen geld inzamelt. Een 30-tal steden en gemeenten organiseren in België een Levensloop-evenement. In elke deelnemende plaats lossen gesponsorde teams van lopers en wandelaars elkaar af gedurende 24 uur. Dit staat symbool voor de onafgebroken strijd die wordt gevoerd door mensen met kanker, hun naasten en hun zorgverleners.

Sandra Plasschaert van Stichting tegen Kanker: ‘Corona verhinderde de organisatie van live Levensloop-evenementen, waardoor ze zichzelf een tijdje moesten heruitvinden. Er gaat echter niets boven de gezelligheid en de samenhorigheid van de echte evenementen.’

‘Stichting tegen Kanker is dan ook blij om het nieuwe seizoen te kunnen starten, met heel wat solidaire teams. De steden Brugge en Dour bijten de spits af op 22 april. Levensloop Lommel sluit het seizoen af op zaterdag 11 november.’

Gedurende 24 uur loopt of wandelt iedereen, afhankelijk van zijn of haar fysieke mogelijkheden. Een Levensloop is geen wedstrijd, maar gewoon een moment om samen te komen tegen de ziekte.

Er zijn drie sleutelmomenten:

*De openingsceremonie: deze ereronde van de Vechters vormt het startschot van Levensloop. Dit zijn mensen die kanker hebben overwonnen of nog in behandeling zijn. Hiermee vieren Vechters hun overwinning, geven ze anderen hoop en bedanken ze iedereen die hen steunt.

*De kaarsenceremonie: dit symbolische moment is bedoeld om mensen met kanker te steunen, mensen te vieren die de ziekte overwonnen en overleden dierbaren te herdenken. Voor vijf euro kan je een kaars kopen die langs het parcours met een persoonlijke boodschap wordt opgesteld. Elk lichtje geeft hoop, steun of is een herinnering en een dankjewel.

*De slotceremonie: Dit moment zet iedereen die Levensloop mee mogelijk maakt in de bloemetjes. Dan wordt ook het bedrag, opgehaald tijdens het event, bekend gemaakt. En als orgelpunt loopt iedereen samen nog een laatste ronde voor de strijd tegen kanker.

Ook BV’s zoals Helmut Lotti, Ann Van den Broeck en Katja Retsin, zetten zich in om de teams te steunen. In onze provincie kan je op drie plaatsen meedoen. Op zaterdag 24 juni start men in Herenhout aan het Sportcentrum op de Bergensesteenweg 61. Vanaf zaterdag 2 september wordt gelopen in het park van Schoten en op zaterdag 14 oktober is Edegem aan de beurt. De start wordt telkens gegeven om 15 uur.

De fondsen die worden ingezameld gaan naar de Stichting tegen Kanker, die hiermee haar drie missies financiert: ondersteuning van het wetenschappelijk kankeronderzoek, preventie en bevordering van een gezonde levensstijl en sociale steun aan mensen met kanker en hun familie.

Met een deel van het ingezamelde geld worden ook lokale initiatieven gefinancierd op de plaats waar de Levensloop plaatsvindt.

Er is telkens volop entertainment met concerten en zumba en fitness-sessies, maar ook met eet- en drinkkraampjes en activiteiten voor jong en oud. Kanker treft jaarlijks meer dan 71 000 mensen in België. Info en inschrijven via www.levensloop.be. (EM / Foto Stichting tegen Kanker )

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten