• 24/06/2024

Levensloop komt voor het eerst naar Schoten

SCHOTEN – Dit weekend is het zover. Levensloop vindt op zaterdag 10 en zondag 11 september voor het het eerst plaats in Schoten. Dit feestelijk evenement van Stichting tegen Kanker heeft maar één doel: kankeronderzoek steunen.   

24 uur lang, tussen 15 uur en 15 uur, lossen teams elkaar af tijdens een wandel- en loopestafette. Per team is telkens één persoon aan het wandelen of lopen op het parcours in het gemeentepark. Teamleden zamelen geld in door zich te laten sponsoren of door activiteiten te organiseren.

Op deze manier wil het Levensloop-comité van Schoten mensen die genezen zijn na kanker of er nog tegen vechten in de bloemetjes zetten, mensen die aan kanker overleden zijn herdenken én als gemeenschap samen de strijd aangaan tegen de ziekte.   Sluit je aan bij één van de 30 teams die al ingeschreven zijn. Of stap individueel mee, want ook dat kan. Inschrijven kan tot op de dag zelf via www.levensloop.be/schoten.

Paul De Swaef (N-VA), schepen van sport: ‘Al 51 vechters en 800 deelnemers hebben zich ingeschreven. Op zich een schitterend getal, en al een overdonderend succes. Maar ons park is groot en er kunnen er nog veel bij.’

Ben je niet zo sportief ingesteld maar wil je Levensloop wel steunen? Dan je langs komen aan één van de kraampjes voor een hapje en een drankje. De opbrengst gaat naar Stichting tegen Kanker.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten