• 19/05/2024

Levensgrote linten tegen Kanker op Veemarkt in Mechelen en Santo Tomàsplein in Mol

MECHELEN – Op de Veemarkt in Mechelen en het Santo Tomàsplein in Mol konden  voorbijgangers vandaag, op  de Dag tegen Kanker, een boodschap schrijven op een reuzegroot geel lint voor mensen met kanker en hun naasten.

Zo willen Kom op tegen Kanker, stad Mechelen en gemeente Mol samen met al hun bewoners hun steun betuigen aan iedereen die met de ziekte te maken krijgt en een golf van solidariteit verspreiden.

In Vlaanderen krijgen elke dag gemiddeld 125 nieuwe patiënten een kankerdiagnose. Vandaag leven ook meer dan 338 000 mensen met en na kanker.

Zij kregen hun diagnose ergens in de afgelopen twintig jaar. Tijdens de Dag tegen Kanker vandaag genoten patiënten en hun naasten van deugddoende activiteiten in ziekenhuizen, woonzorgcentra en vele zorgorganisaties.

Vrijwilligers spelden in zowat alle Vlaamse ziekenhuizen het gele lintje op bij bezoekers. Zo zorgde men samen voor een grote, warme, gele golf van solidariteit.

Op verschillende plaatsen, waaronder Mechelen en Mol, kon ook iedereen die dat wou een hartverwarmende boodschap schrijven op het reuzegrote gele lintje.

Gabrielle De Francesco (Groen), schepen van sociale zaken en welzijn in Mechelen: ‘De Veemarkt als locatie werd niet toevallig gekozen.’

‘Het plein is gelegen vlakbij het Oud Gasthuis in de Keizerstraat, dat we transformeren tot een kanker- en revalidatiecentrum.’

‘Op veel manieren zetten we ons het hele jaar door in voor mensen met kanker en hun naasten. ‘

‘Zo organiseren we al meer dan tien jaar de 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker en was er onlangs nog de plantjesverkoop van Kom op tegen kanker.’

‘Die bracht in Mechelen bijna 15 000 euro op en 260 euro aan extra giften. Met dank aan de 80 vrijwilligers die samen 1 845 azalea’s verkochten.’

‘Vandaag zorgen we ervoor dat het geel lintje aan het einde van de dag vol mooie woorden van steun staat. Zo laten we kankerpatiënten en hun naasten zien dat ze er niet alleen voor staan.’

De schepen kwam met collega-schepenen langs om een boodschap te schrijven op het reuzegrote gele lint.  

In de namiddag werden vrijwilligers van het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker door het stadsbestuur uitgenodigd in de Keldermanszaal van het stadhuis voor een bedankingsmoment met koffie en taart.

In Mol nodigden de KomOp!-vrijwilligers de bewoners uit bij een gratis sapje en hapje én spelden men bij hen een lintje op.

 In de namiddag vond er een demo plaats van LotinCo omnisport op het Santo Tomásplein. Er waren ook verwenattenties in het Open Huis Alegria en voor patiënten in het Heilig Hartziekenhuis. (EM / Foto Kom op tegen Kanker)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten