• 24/06/2024

Lenteconcert met ‘ORFEO Orchestra’ en solisten van ‘Musica Mundi School’

EDEGEM ORFEO organiseert een ‘Lenteconcert’ dat doorgaat op zaterdag 25 mei 2024 om 20.15 uur in de Kerk van de Heilige Familie – Kerkplein – Edegem Elsdonk.

ORFEO Orchestra’ is niet zomaar een orkest. Het is een springplank voor jonge, pas afgestudeerde muzikanten om hun carrière te lanceren. Het project ‘ORFEO Academy’ overbrugt de kloof tussen muziekonderwijs en professionele carrière.

Jonge musici krijgen de kans om samen met ervaren orkestmuzikanten concertervaring uit te bouwen voor een breed publiek. Hierdoor groeien die talenten uit tot muzikanten, solisten en componisten van wereldklasse.

De Musica Mundi School is een uniek project in West-Europa. Het is een van de weinige scholen in de wereld, die jonge musici van 10 tot 18 jaar de mogelijkheid biedt om tegelijkertijd en harmonieus een algemene opleiding en een professionele muzikale opleiding te volgen, beide van hoge kwaliteit, ongeacht hun financiële situatie. Daardoor is het een school met de missie om het muzikale en menselijke potentieel van jonge talenten van over de hele wereld te ontwikkelen, door ze in direct contact te brengen met elkaar en met de grote pedagogen van vandaag.

Foto en titelbeeld bron Orfeoproducties

De 16-jarige Turkse violiste Bade Dastan en de Bulgaarse hoboïst Michail Bogdanov spelen concerto’s van W.A. Mozart. Vijf jonge solisten van de Musica Mundi School brengen een cellokwintet van Vivaldi. Verder staat werk van E. Grieg, B. Bartok en J. Haydn op het programma.

Tickets zijn verkrijgbaar via https: https://tickets.roodfluweel.be/orfeo of aan de kassa.

Verdere info bij Orfeoproducties via info@orfeo.be of 03 449 16 87.

Met steun van de gemeente Edegem.

 

Ivo van de Korput

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten