• 19/07/2024

Lekker weertje om even naar Antwerpen, Mechelen of Sint-Amands te varen

ANTWERPEN – Een lekker weertje om vanop het water je eigen streek te ontdekken en  langs het prachtige getijdenlandschap van de Schelde met zijn schorren, slikken en bruisende wemelende waterleven te varen.

Laat je overdonderen door de flora en fauna langs  geulen en kreken. Ook de snel veranderende  stadsontwikkeling kan je  met een glaasje in de hand bewonderen vanaf het dek van één van de schepen.

Rivertours biedt pleziercruises aan met aperitief of ontbijt. Het prachtige landschap alsook de verandering aan wal wordt toegelicht door een  professionele gids.

Vanuit het Oost-Vlaamse Temse kan je elke zondagnamiddag en dit tot eind september een  leerrijke familieboottocht in één van de mooiste rivierlandschappen van ons land maken: de tijgebonden Schelde met haar schorren, slikken waarop het wemelt van het waterleven, met kreken en inhammen en typische Scheldedorpen en stadjes. Je hebt de keuze tussen twee verschillende korte tochten of één lange boottocht, die de twee korte rondvaarten combineert. Je flirt met de Antwerp-Oost-Vlaamse grens en vaart langs Sint-Amands en Rupelmonde.

Morgen maandag 19 juli of op dinsdag 3 augustus kan je kennis maken met de wisselende rivierlandschappen van de Rupel, Nete en Dijle met de dagtocht naar Mechelen. Je vaart  tot in de historische Mechelse binnenstad.  Een gids voert je hier mee langs de mooiste monumenten en Dijleplekjes in de stad.

Op maandag 1 augustus kan je inschepen voor een dagtocht op de meanderende Schelde. Je ziet de monding van de Durme in de Schelde en idyllische Scheldedorpen zoals Sint-Amands, Mariekerke en Vlassenbroek. Je vaart langs het natuurgebied ‘de Kramp’ en de nieuwe overstromingsgebieden van de Vlassenbroekse polders. Je vaart verder richting Wetteren en Schellebelle, waar je ontscheept voor een wandeling in het natuurgebied Kalkense meersen of een vrij verblijf. Na de wandeling, vaart het schip terug naar je opstapplaats.

Op vrijdagen 13 en 27 augustus  kan je vanuit Temse of Antwerpen naar het indrukwekkende Deurganckdok varen. In Antwerpen vaar je voorbij het MAS museum, het nieuwe indrukwekkende Havenhuis in de vorm van een diamant en een schip, voorbij de industriële installaties van de petro-chemiebedrijven, langs de koeltorens van Doel, de containerhaven en het Deurganckdok. Je bevindt je te midden van een wereldhaven in volle bedrijvigheid, waar indrukwekkende zeeschepen komen en gaan. Het schip keert ter hoogte van Lillo, een rustig dorp dat zijn eigenheid heeft weten bewaren te midden van de havendrukte en je vaart terug naar je vertrekplaats.

Meer rondvaarten en dagtochten, net buiten onze provincie, vind je op https://www.rivertours.be/nl/boottochten/temse

Om de veiligheid van de passagiers en het personeel te garanderen, worden alle door de overheid opgelegde Covid-19 maatregelen strikt gevolgd. Reserveren is noodzakelijk via www.rivertours.be of 03 711 38 21. (EM / Foto Rivertours)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten