• 21/06/2024

Legendarisch café in stationsbuurt verzegeld, Lentepoets in Merksem

ANTWERPEN – Het college van burgemeester en schepenen in Antwerpen bevestigde het besluit van burgemeester Bart De Wever (N-VA) om het legendarisch café De Koetsier in de Statiestraat in Antwerpen te sluiten voor een periode van twee maanden, tot en met vrijdag 8 april, wegens herhaaldelijk illegale feiten.

Café De Koetsier heropende in 2019 na vijftien jaar gesloten te zijn geweest. Het café was – in niet-coronatijden – 24 uur op 24 geopend .

Onlangs ging de politie over tot een controle van het café nadat eerder die dag in de directe omgeving ervan een drugsdealer was gearresteerd die een gebruikershoeveelheid cannabis en een verkopersdosis cocaïne bij zich had. Bij het openen van de toiletdeur troffen ze een man aan die cocaïne aan het snuiven was. Hij gaf te kennen dat hij de drugs in het café gekregen had.

Ook vonden ze onder de zitbanken op het terras vijf gebruikershoeveelheden cocaïne, waarvan de verpakkingen qua vorm en kleur identiek waren aan de aangetroffen verpakkingen bij de drugverkoper. In een vuilnisbak ontdekte een drughond een witte plastic zak, waar stukken waren afgescheurd die qua kleur en materiaal overeenstemden met de verpakkingen van de cocaïne.

Achter de toog lagen 26 pillen ‘Xanax Retard’, een medicament dat enkel op voorschrift verkrijgbaar is en per stuk als verdovend middel wordt verkocht. Op verschillende plaatsen in het café trof de politie bovendien restanten van wit poeder en cannabiskruid aan. Deze bleken na een test positief voor cocaïne dan wel cannabis.

Het café werd achteraf gerechtelijk verzegeld. De vaststellingen van de politie wijzen erop dat in De Koetsier herhaaldelijk illegale activiteiten plaatsvinden die te maken hebben met verkoop, aflevering of het vergemakkelijken van het gebruik van drugs.

Merksem houdt een jaarlijkse traditie hoog en haalt op zaterdag 23 april het district van onder het stof. Schrijf je straat in voor zaterdag 12 maart en ontvang een financiële ondersteuning voor de Lentepoets (zie foto).

Iedereen kan meedoen.  Je hoeft je niet vooraf in te schrijven en kan gewoon op de dag zelf je poetsgerief bovenhalen.

Zie je graag je hele buurt terug schoon? Vind dan minstens acht buurtbewoners die met je willen meedoen en dien een aanvraag in via https://opsinjoren.csjdatabank.be/login.

Je kan dan promomateriaal aanvragen om nog meer buren enthousiast te maken en bovendien kan je 250 euro krijgen die je kan gebruiken voor de aankoop van plantjes, poetsmateriaal of bijvoorbeeld een picknick met de poetsende buren. De invulling bepaal je zelf, rekening houdend met de geldende coronaregels.

Wat kan je doen? Je stoep schuren. Je ramen lappen. Het onkruid wieden. Je voordeur schrobben. Je brieven laten glanzen,… (EM / Foto Stad Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten