• 17/06/2024

Leerlingen van Campus Rozenberg Mol krijgen nieuwe, groene speelplaats.

MOL – Op vrijdag 17 november onthulde directeur Kristof Schepers hoe de nieuwe groene speelplaats voor 1600 middelbare studenten van Campus Rozenberg Mol er vanaf 2024 uit zal zien. Bij wijze van aftrap maakte directeur Kristof Schepers de bouwplannen bekend en ontving de school een cheque uit handen van gedeputeerde Mireille Colson.

De ondersteuning van provincie Antwerpen kadert in het project ‘Groene Oases’ waarbij scholen zowel financiële, als praktische ondersteuning krijgen voor de vergroening van hun speelplaats.

Burgemeester Wim Caeyers (CD&V) en 200 leerlingen waren aanwezig om de cheque van 25.000 euro uit handen van de gedeputeerde te ontvangen. De school nam de subsidie met beide handen aan en kon op het persmoment uitpakken met de onthardingsplannen. Het gaat om een combinatie van groene elementen, lage planten en graselementen. Ook nieuwe zitelementen in het groen zullen ingeplant worden. Hiervoor gaat de school aan de slag met gerecycleerde materialen. Om het project tot een goed einde te brengen, wordt de school ondersteund door zowel het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, als MOS Antwerpen. MOS helpt van scholen een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken, in samenwerking met leerlingen, het schoolteam en het netwerk van de school.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten