• 18/07/2024

Leerlingen van avAnt Provinciaal Onderwijs brengen een ode aan de mode in Merksem

MERKSEM – Zowel gisteren als vanavond kon je gaan kijken naar de modeshow van avAnt Provinciaal Onderwijs in zaal De Volkslust in Merksem. De show is een jaarlijkse traditie van de school waarop de leerlingen van de modeopleidingen hun collecties laten zien. Dit jaar was het thema ‘Ode aan de Mode’, extravagantie verzekerd dus.


avAnt Provinciaal Onderwijs telt zo’n 1 513 leerlingen verdeeld over drie campussen, waarvan twee in de stad en één in Deurne aan het Rivierenhof. De school biedt een uiteenlopende waaier aan richtingen in het secundair onderwijs aan. Het aanbod is gericht op de arbeidsmarkt van de stad in de domeinen veiligheid, wetenschappen, ondernemen, gezondheid en dus ook mode. Want, Antwerpen staat al lang bekend als een iconische modestad.

Gisteren vandaag lieten elf klassen zien dat ook zij hun plekje in die modestad verdienen. In een twee uur durende show werden hun creaties getoond, met bijhorende muziek en dans. Zowel leerlingen van de eerste, tweede als derde graad paradeerden in hun eigen stukken.

Een heel schooljaar lang werkten ze intensief aan kledingstukken en outfits met als thema ‘Ode aan de Mode’, en elke klas vertrok daarbij vanuit een andere invalshoek. De show woerd een eerbetoon aan toonaangevende ontwerpers en iconische modestukken, en zeker ook de Belgische mode werd gevierd. Angel Madhvani van het zesde jaar Creatie en Mode: ‘Het ging met ups en downs, maar ik heb veel geleerd. Onze inspiratiebron was het werk van Walter Van Beirendonck en ik ben verder gegaan met het thema ‘coming out’. Dat was een heel persoonlijke keuze, want ik heb mijn eigen gevoel echt omgezet in een kledingstuk. Omdat ik dichtbij mezelf bleef, twijfelde ik wel eens over mijn ontwerp en soms liep er ook iets mis. Maar onze leerkracht heeft ons heel goed geleerd om zelf naar oplossingen te zoeken.’

 

Lotte Verstraeten: ‘Onze leerkracht, Nathalie Symoens, heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf heel erg heb leren kennen, want ik moest heel zelfstandig werken en ben heel blij met het eindresultaat.’ Anke De Clercq: ‘De show maakt meteen duidelijk dat iedereen van de klas een andere persoonlijkheid en een ander karakter heeft. En het is echt heel leuk om die verschillen bij elkaar te zien.’

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten