• 21/05/2024

Leerlingen brengen Europa en de natuur tot leven in Vrijbroekpark

MECHELEN – Europa Direct provincie Antwerpen organiseert van 18 tot 30 april vanaf 10 to 15 uur EUropa Xpert-workshops voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar in het Vrijbroekpark in Mechelen. Tijdens Europa Xpert in het Vrijbroekpark combineren leerlingen Europa met de natuur. In één dagdeel leren ze alles over de Europese Unie en in het andere dagdeel gaan ze op ontdekkingstocht door het park. De deelnemende scholen komen uit Mechelen, Waarloos, Terhagen, Zemst en Hove.

Tijdens de interactieve Europa-les krijgen leerlingen antwoord op deze vragen als hoe de Europese Unie is ontstaan, wat de Europese Commissie is en hoe een Europese wet tot stand komt. Na deze inleiding nemen ze zelf de rol van een Europese minister op en verdedigen zij de standpunten van hun land tijdens de Ministerraad. Ze beslissen zo over de toekomst van plastic zakjes in de EU. Daarnaast werken de leerlingen samen om de Europese begroting op te maken als lid van het Europees Parlement. Na een afsluitende Europaquiz keren de leerlingen als EU-experts terug naar school.

EUropa Xpert Provincie Antwerpen biedt in het Vrijbroekpark een unieke educatieve ervaring aan voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Naast het ontdekken van de Europese Unie, gaan de leerlingen ook op ontdekkingstocht door het park. Het educatieve programma in het Vrijbroekpark is aangepast aan de leeftijdsgroep en belicht elk jaar een ander thema. Het thema voor de lente van 2024 is “biodiversiteit”.

De leerlingen gaan op bio-safari in het park. Tijdens deze safari gaan ze niet op zoek naar grote dieren, maar naar de kleinere dieren die verborgen in het bos en in het water leven. Zo ontdekken de leerlingen hoeveel dieren en planten er eigenlijk aanwezig zijn in het park. Als je goed kijkt, zie je meer dan je eerst had gedacht.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van het Vrijbroekpark

Deelnemende scholen:

– 18/04: Sint-Michielsschool, Waarloos & GVB De Wingerd, Terhagen
– 19/04: Tuimeling, Zemst
– 22/04 & 23/04: Sint-Romboutscollege, Mechelen
– 23/04 & 25/04: Regina Pacis, Hove
– 26/04: VBS Grasheide, Putte & VBS De Luchtballon, Mechelen
– 29/04 & 30/04: VBS De Parel, Mechelen
– 30/04: VBS De Wondertuin, Mechelen

Foto’s provincie Antwerpen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten