• 19/05/2024

Leerlingen basisschool Atlantis leren blaasinstrument spelen

ARENDONK – In GO! basisschool Atlantis leren leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar in 16 weken een muziekinstrument bespelen. Het muziekproject is een groot succes gebleken en heeft inmiddels veel positieve reacties van ouders en leerlingen ontvangen. Masterstudenten repeteren wekelijks met de leerlingen om een miniconcert te geven op school.

Naast het spelen van een instrument krijgen de leerlingen ook lessen over muziektheorie en -geschiedenis. Dit educatieve traject is bedoeld om deelnemers kennis te laten maken met blaasinstrumenten en hen te ontwikkelen tot beginnende muzikanten zonder voorkennis van muziek. Dit initiatief komt voort uit het tekort aan blazers binnen harmonieën en fanfares in de regio.

Door het principe van de blazersklas toe te passen bij leerlingen van de 3e graad van een lagere school in Vlaanderen, hopen zij de instroom naar muziekacademies, harmonieën en fanfares te bevorderen.

De leerlingen hebben hard geoefend en zijn er helemaal klaar voor om hun muzikale vaardigheden te laten zien tijdens het miniconcert. Op maandag 6 mei spelen de leerlingen van de derde graad hun miniconcert om 15.30 uur in de speelzaal van basisschool Atlantis (De Maaskens 18 te Arendonk). Het belooft een fantastische middag te worden met muziek van hoog niveau door deze jonge talenten. Iedereen is welkom om te komen luisteren! Hopelijk inspireert dit project nog meer kinderen om ook een instrument te gaan spelen en zo hun passie voor muziek te ontdekken.

Foto basisschool Atlantis.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten