• 14/04/2024

Leerkrachten maken kennis met Erfgoededucatief pakket Zuidrand in Hove

HOVE – De Antwerpse Zuidrand heeft een boeiend verleden. De gemeenten in dit gebied zijn doorheen de tijd duidelijk van uitzicht veranderd. Van dunbevolkt gebied met een paar honderd landbouwfamilies, verspreid over gehuchten en kleine dorpen, verstedelijkte de Zuidrand vanaf de tweede helft van de 20ste eeuw in een razendsnel tempo.

Vandaag zijn er wel nog overal sporen van het landelijke verleden. Naar aanleiding van de Erfgoeddag 2022 met als thema ‘Erfgoeddag maakt school’, komt Erfgoedcel Zuidrand met een gloednieuw educatief pakket voor de derde graad lager onderwijs. 

Met als titel ‘Weet je nog? Leven in de Zuidrand doorheen de jaren’, ligt de focus op de verstedelijking in de regio. Met het pakket ontdekken de leerkrachten samen met de leerlingen het verhaal over deze transformatie van de Zuidrand.  

Het nieuwe educatieve pakket zal officieel gelanceerd worden tijdens de Erfgoedweek van FARO die loopt van maandag 25 tot vrijdag 29 april. 

Erfgoedcel Zuidrand nodige vandaag leerkrachten van de lagere scholen in de regio uit om dit pakket in Hove te bekijken en de info uit eerste hand te horen. Onze fotograaf Ronny Mullens was erbij.    

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten