• 27/05/2024

Leer badmintonnen in Herentals, gloednieuw stadsfestival steunt strijd tegen kanker

HERENTALS – In september organiseert de Herentalse badmintonclub ‘Start To Badminton’ voor niet-leden die willen kennismaken met de sport. Dit programma is ontworpen om beginners op een leuke en toegankelijke manier vertrouwd te maken met de basisprincipes van badminton. Of je nu wil leren hoe je met  een shuttle moet slaan, tijdens vijf opeenvolgende weken techniek wil ontwikkelen of gewoon wil genieten van een leuke activiteit.

Alain Bex: ‘Bij de Herentalse Badmintonclub geloven we sterk in de kracht van gemeenschap en vriendschap. Onze club verwelkomt spelers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Of je nu een absolute beginner bent die nog nooit een racket heeft vastgehouden of een ervaren speler die zijn of haar vaardigheden wil verbeteren, iedereen kan bij ons terecht. We bieden een gastvrije en ondersteunende omgeving waarin spelers van elkaar kunnen leren, samen kunnen trainen en vooral veel plezier kunnen hebben.’

‘Badminton is niet alleen een leuke sport, maar ook een geweldige manier om fit en actief te blijven. Door regelmatig te spelen, verbeter je je cardiovasculaire conditie, versterk je je spieren en verhoog je je behendigheid. Het is een totale lichaamstraining die je energie geeft en stress vermindert. Bij de Herentals Badmintonclub geloven we in het bevorderen van een gezonde levensstijl en het ondersteunen van het welzijn van onze leden.’ Info: https://www.herentalsebc.be/.

Op zondag 27 augustus wordt voor het eerst Funky Town’ georganiseerd. Dit is een dagfestival (van 12 tot 24 uur) in Herentals met ingang langs het stadspark.

Katrien Verlinden: ‘Funky Town wordt georganiseerd door Funky Town vzw. Onze doelstelling is het schuchter geschuifel in de Kempen om te zetten in chique mooves op funky grooves. De enige winst die we zoeken is de gezelligheid in het centrum van Herentals. Als het ons lukt dit festival financieel gezond te krijgen en te houden zijn we al heel blij.  Als het echt heel goed zou draaien, kijken we naar goede doelen en verenigingen in onze buurt die werken rond kanker.’

‘We houden het festival op zondag omdat de zelfstandigen en werknemers in de verkoop op zaterdag vaak tot 17 of 18 uur moeten werken. We presenteren onze artiesten niet met enkel ’s avonds de hoofdacts, neen, wie wisselen heel de dag door. Zo staat Isolde Lasoen al om 17 uur geprogrammeerd. Reden: Niet alle festivalgangers met kinderen kunnen op zondagavond een baby-sit strikken. Iedereen heeft recht op een grote naam.’

Het festival wordt geopend door Sgt Lesley, de finalisten van Humo’s Rock Rally 2022. Dit is een vierkoppige band, ontstaan in Hasselt. Ze combineren dromerige indie met melodieen die doen denken aan Tame Impala.

De al eerder genoemde Isolde Lasoen is niet alleen drummer bij Daan, Absynthe Minded en tal van andere projecten, maar ook een veelzijdige muzikante, zangeres, tv-persoonlijkheid en frontvrouw van haar eigen band. Ze heeft met ‘Oh Dear’ een nieuw album uitgebracht, waarvan de nummers varieren van jazzy, psychedelisch, donkerromantisch en groovy tot poppy en alles daartussen.

Afsluiter Kid Creole and The Coconuts is een all time classic. Met bakken ervaring lijkt het wel of deze man zwoele zomers heeft uitgevonden. Met opzwepende calypso pop blazen en dansen hij en zijn groep ook het laatste dak van de zomer weg. Annie zal geen daddy hebben en ook de laatste stool pigeon zal ten ondergaan in de zee van ha-cha-cha.

Het festival vindt plaats in het stadspark en op de parking achter ’t Hof. Info:   https://www.funkytownfestival.be/ (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten