• 18/07/2024

Laure Résimont is sporter van het jaar in de stad Mechelen

MECHELEN – Sporter van de Stad Mechelen: die titel mag Kangoeroe en Belgian Cat Laure Résimont een jaar lang dragen. Zij wordt geflankeerd door Tristan Meersmans (sportbelofte) en Herman Naegels (Lifetime Achievement). De drie genomineerde G-sportploegen BD Opslag, KV Mechelen kids en Gedans Moedig en Vrij verdienen allen de G-sporttrofee. En KRC Mechelen levert tot slot het beste filmpje op de sociale media.   

Naar aloude traditie huldigt de Mechelse Sportraad jaarlijks haar kampioenen. Sinds enkele jaren is deze kampioenenhulde ook geëvolueerd naar een gala, waar laureaten binnen vijf categorieën worden bekroond. Tinus Joosten, voorzitter van de sportraad: ‘Voor deze organisatie konden we rekenen op de enthousiaste vrijwilligers van de Sportraad, die op hun beurt ruggensteun kregen van de Sportdienst en de Foundation Mechelen. Ook verschillende sponsors – waaronder hoofdsponsor Vermant – deden een letterlijke of figuurlijke duit in het zakje. En de zaal was tot in de nok gevuld. Daar kunnen we alleen maar enorm dankbaar om zijn.’ Ook nu was Lamot het decor voor dit sportieve gebeuren, in goede banen geleid door presentatoren en moderatoren Els Van Hove en Niels Daniel van RTV. Visuele intermezzo’s, boeiende panelgesprekken en aanmoedigende speeches zorgden voor een interactieve avond. Het centrale thema diversiteit werd in al haar geledingen gevierd.

Alle Mechelse sportclubs konden zelf hun kandidaten naar voren schuiven voor de categorieën Sporter van de Stad Mechelen, Sportbelofte van de Stad Mechelen, Lifetime Achievement, G-sport en Social Media. De Mechelse Sportraad stemde per categorie voor de beste drie kandidaten. Deze genomineerden kwamen vanavond te weten of zij met een award naar huis gingen.  Een eerste trofee was bestemd voor de Sportbelofte van de Stad Mechelen. Tristan Meersmans van de Koninklijke Cano Club Mechelen (KCCM) ging met deze prijs aan de haal. Meersmans komt uit een echte kajakfamilie, heeft twee Belgische titels op z’n conto en werd ook Europees kampioen. De meest prestigieuze award ging naar Laure Résimont, die tot Sporter van de Stad Mechelen bekroond werd. Résimont, geboren en getogen in Mechelen, speelt bij de Kangoeroes Basket en de Belgian Cats. Met bekerwinst en de landstitel bij de Kangoeroes is zij de terechte winnaar van deze categorie. Herman Naegels, eveneens van KCCM, werd dan weer gelauwerd voor zijn carrière als kajakker. Naegels, die nog steeds voorzitter is van KCCM, kreeg met de Lifetime Achievement Award een bekroning voor vele binnenlandse en buitenlandse successen, waarvan de Olympische Spelen in 1968 en 1972.

De uitreiking van de G-sporttrofee zorgde voor een mooi moment op het podium. G-sportambassadeur Piet den Boer: ‘De drie genomineerde clubs ( BD Opslag, KV Mechelen Kids en Gedans Moedig en Vrij) kregen immers allemaal een trofee. Enerzijds volgens de filosofie van de G-sport, anderzijds omdat deze drie clubs topprestaties geleverd hebben die het sportieve overstijgen, zowel individueel als collectief. Het was onmogelijk voor de Sportraad om daaruit te kiezen. Als G-sportambassadeur maakt dit me erg trots.’ Tot slot kreeg ook het beste filmpje op social media een mooie prijs. KRC Mechelen ontpopte zich als social media expert, en bleef volledig binnen het thema van diversiteit. (EM / Foto FB)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten