• 27/05/2024

Lasatelier PTS Boom ingehuldigd, Willebroek eert leerkrachten, creatievelingen in Zuidrand

BOOM – Vanavond werd na een renovatieperiode van zeventien maanden het historische lasatelier in PTS Boom officieel ingehuldigd. Luk Lemmens (N-VA), gedeputeerde voor Provinciaal Onderwijs Antwerpen, ontstak tijdens de openingsceremonie letterlijk een vuur  waarvan de vonken ongetwijfeld zullen overslaan op de jonge lassers in opleiding.

Al in 2019 werd gestart met de voorbereiding en de planning van de ingrijpende werken aan de gebouwen, die erkend en beschermd zijn als monument onroerend erfgoed. Het architectuur- en adviesbureau Erfgoed en Visie werkte daarvoor een masterplan met verschillende restauratiefases uit. Daarbij werd een respectvolle omgang met de waardevolle architecturale kenmerken vooropgesteld.

 Lemmens, directeur Arnold Callay en architect-projectleider Sarah Lacroix van architectuur- en adviesbureau Erfgoed en Visie lichtten de werken toe aan bedrijven. De genodigden konden demonstraties bijwonen van de hoogtechnologische leermiddelen in het vernieuwde lasopleidingscentrum. Aansluitend konden stagebedrijven en bedrijven uit de buurt kennis maken met de opleidingen en infrastructuur van de school tijdens een netwerkmoment.

Vandaag werd internationaal de Dag van de Leerkracht gevierd. Ook Willebroek bedankte naar aanleiding van deze dag de leerkrachten voor hun onuitputtelijke inzet met leuke kaartjes en een afterwork-drink, die morgen zal plaatsvinden in het Huis van de Vrije Tijd, site De Schalk.

Mina Koukas (Groen), schepen voor onderwijs: ‘In Willebroek staan meer dan 400 leerkrachten, directies en ondersteunend personeel elke dag klaar om onze kinderen, jongeren en volwassenen op te leiden. Op Dag van de Leerkracht zetten we hen dan ook graag uitgebreid in de aandacht. Als leerkracht ben je een onmisbare partner voor ouders, een vertrouwenspersoon, een inspiratiebron, een expert voor je leerlingen en een onmisbare schakel voor opgroeiende kinderen. Als gemeente beseffen we wat een prachtige, maar ook belangrijke taak leerkrachten hebben.’

‘Onze leerkrachten zijn ambassadeurs voor een veilig, schoon, sportief, warm, boeiend Willebroek en brengen leerlingen in contact met alle mogelijkheden die we in Willebroek te bieden hebben. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. We bedanken alle leerkrachten die hun job met passie voor onze kinderen en jongeren opnemen. Het is een eer om hun groei te mogen meemaken. We zetten hen dan ook graag in de bloemetjes en heffen vrijdag samen het glas op het komende schooljaar. We hopen dat velen in de voetsporen van deze toppers zullen volgen. Personen die nadenken over een carrière in het onderwijs, brengt onze dienst Onderwijs graag in contact met de juiste mensen om hen op weg te helpen.’

Cultuurregio Zuidrand organiseert op zaterdag 14 oktober haar volgend inspiratie- en netwerkmoment in de regio onder de noemer Mix and Match Sessies. Iedereen die creatief actief is, is welkom in de cultuurkapel in Kontich. Met verschillende sessies scherp je jouw talent aan, tijdens het netwerkmoment leer je jouw mede-talenten beter kennen.

Stefan Beeldens van Cultuurregio Zuidrand: ‘In oktober 2022 organiseerden we onze allereerste Mix & Match Sessie. Ondertussen is het concept al een bekend begrip geworden in de regio. We brengen mensen met een hart voor cultuur samen. Het ideale moment om elkaar te inspireren en ook om bij te leren (zie foto). Op 14 oktober bieden we leerrijke en boeiende sessies aan alle talenten uit de regio. Alle kunstenaars, academiestudenten, muzikanten, bands, dj’s en creatievelingen zijn welkom.Inschrijven kan hier tot dinsdag 10 oktober. Na de workshops komt het informele dagdeel aan bod. Een netwerkmoment met streetfood geeft de aanwezigen de kans om elkaar beter te leren kennen. Tenslotte start met de cultuurdienst van Kontich de allereerste Zuidrand muzikale Jam Avond. (EM / Foto Cultuurregio Zuidrand)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten