• 24/05/2024

Landelijke Gilden Geel steunen via Trias landbouwers en ondernemers in het buitenland

GEEL – De afdelingen van Landelijke Gilden Geel zorgden de voorbije zomer voor heel wat fietsplezier in en rond stad Geel.

Zo kon je bij hen terecht voor vijf fotozoektochten en voor de gekende sneukeltocht ‘Bikken&Biken’.

Een zomer zonder fotozoektocht kunnen ze zich in Geel niet voorstellen. Naast heel wat andere zoektochten, kon je bij Landelijke Gilden terecht voor fotozoektochten georganiseerd door afdelingen van Landelijke Gilden in Bel, Holven, Stelen, Ten Aard en Zammel-Oosterlo.

Lokale vrijwilligers zorgden hier voor een gevarieerde fotozoektocht met op het einde telkens een prijsuitreiking met goedgevulde prijzenpot.

Hier bovenop hebben deze verschillende afdelingen de krachten gebundeld om te zorgen voor één superprijs.

Alle deelnemers die aan minimum drie van de vijf fotozoektochten deelnamen, maakten automatisch kans op deze superprijs.

Sonja Wouters uit Geel-Ten Aard mocht vanochtend de superprijs ter waarde van 250 euro in ontvangst nemen van Luc Van Laer (CD&V), schepen voor landbouw en platteland, tijdens de prijsuitreiking op het stadhuis.

Zij kan genieten van een geschenkmand met streekproducten aangevuld met Geelse cadeaubonnen.

Op de laatste zondag van mei verwelkomen de afdelingen van Landelijke Gilden Geel jaarlijks een 1 000-tal deelnemers tijdens hun sneukeltocht Bikken&Biken (zie foto). Voor elke deelnemer schenkt de organisatie 0,50 euro aan Trias, de NGO waar Landelijke Gilden partner van is. Zo kan Trias ook dit jaar opnieuw rekenen op een bijdrage van 500 euro vanuit de organiserende afdelingen van Landelijke Gilde Holven, Punt, Sint-Dimpna, Stelen, Ten Aard en Zammel&Oosterlo. Op die manier steunen de afdelingen samen landbouwers en ondernemers in het buitenland.

De afdelingen van Landelijke Gilden willen van dit moment ook gebruik maken om de stad Geel te bedanken. Jaarlijks kunnen ze rekenen op heel wat materiële ondersteuning bij de organisatie van hun activiteiten en op praktische ondersteuning door de dienst toerisme & stadsanimatie bij de verkoop van deelnameformulieren voor de fotozoektochten alsook voor de deelnametickets voor Bikken&Biken.

Landelijke Gilden is een vereniging die mensen met een hart voor het platteland samenbrengt en zich inzet voor een vitale toekomst voor het platteland en haar bewoners. Het hele jaar door organiseren ruim 6 000 vrijwilligers in 600 lokale afdelingen leuke activiteiten in hun dorp. Zij brengen mensen samen in een gezellige sfeer waar amusement, ontmoeting en genieten centraal staan, en dragen op die manier bij aan dorpen waar heel wat te beleven valt en waarin mensen elkaar kennen.
Ze zetten zich dagelijks in voor levenskrachtige dorpen en een vitaal platteland. Duurzame mobiliteit, klimaatvriendelijk tuinieren, ruimte voor ontmoeting en bescherming van de open ruimte… Het zijn voorbeelden van thema’s die hen na aan het hart liggen. Vrijwilligers en medewerkers organiseren heel wat initiatieven die tot een versterking van de dorpen en het platteland leiden. (EM / Foto FB)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten