• 20/06/2024

Laatste weekend voor zomervakantie zit opnieuw boordevol evenementen

WILRIJK – Eerder deze week kon je hier lezen dat zowel in het centrum van Lier als dat van Mortsel dit weekend weer heel veel te beleven valt. Maar er is meer. Een bescheiden greep:

*BORGERHOUT – Een wereldreis op één dag, dat kan alleen maar in Borgerhout natuurlijk. In de Borgerrio parade en op de Wereldmarkt leer je culturen kennen uit onder meer Brazilië, Burundi, Marokko of Mexico. Maar ook gewoon uit Boho zelf. Het gratis programma vind je via www.borgerrio.be. Naast de parade en muziekpodia is er op Borgerrio ook heel wat sportiefs te beleven en dit van 13 tot 18 uur.

*WILRIJK – In de voortuintjes, de opritten en in de garages van de Neerlandwijk vindt op zaterdag tussen 9 en 18 uur de vierde garageverkoop van Eden Leeft! plaats. Heel de buurt komt wandelshoppen – maar uiteraard zijn ook familie, vrienden, collega’s,… welkom. Info en inschrijvingen (gratis maar verplicht) via martine.aerts1@outlook.com.

*MOL – Op zondag 26 juni kan je in het Karelshuis, het bakhuisje aan de molen in Ezaart, deelnemen aan een workshop brood en gebak maken. De workshop start om 8 uur en eindigt om 12.30 uur. Deelnemen kost twintig euro, een brood en overige baksels inbegrepen. Inschrijven is mogelijk tot en met vandaag via www.gemeentemol.be/broodentaartbakkenkarelshuis.

Bewonder van zaterdag 25 tot en met dinsdag 28 juni de grote selectie werken van alle leerlingen van de Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten. Je bent welkom tussen 10 en 20 uur in de academie op Markt 28. De leerkrachten staan je graag te woord voor meer uitleg. Rust even uit in het tijdelijke ‘café des Arts’ met een hapje of een drankje. Leerlingen stellen ook werken tentoon in expozaal ’t Getouw en de kapel van Ezaart.

De Koninklijke Fanfare St. Jozefsgilde van Sluis organiseert op zondag 26 juni een heus volksfeest. Geniet van verschillende concerten en een buffet vanaf 11 uur in de parochiezaal van Sluis, Sint-Bernardusstraat 3. Men begint met een aperitiefconcert ‘Try-out WMC’ door Koninklijke Fanfare St. Jozefsgilde. Om 14 uur is er een concert door jeugdfanfare Toeternietoe, om 15 uur door The Music Machine en om 16 uur een try-outconcert ROTS.

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni is het openluchtzwembad Vita Den Uyt, Rode-Kruislaan 18, uitzonderlijk gesloten. Zwemclub Mozka organiseert dat weekend de Grote Prijs Mozka.

*HERENTALS – In de kapel van het Oud Gasthuis staat een orgel van de hand van de belangrijke achttiende-eeuwse Vlaamse orgelbouwer Pieter Van Peteghem. De Herentalse orgelvereniging orgel@herentals viert op zondag 26 juni, vanaf 14 uur, de 250ste verjaardag van dit instrument met een fototentoonstelling en lezing door musicoloog en orgelbouwer Johan Zoutendijk. Om 15.30 uur volgt dan een demonstratie door organist Luk Bastiaens.

*KALMTHOUT – Op vrijdag 24 juni is het feest op het plein in Achterbroek. Tussen 15 uur en 19.30 uur kunnen alle Achterbroekenaren hun mening geven over het nieuwe generatieplein. Wie wil, kan ook eens binnenlopen in het nieuwe dorpshuis en kennismaken met Team Achterbroek. Er zullen ook gratis taart, frietjes, animatie én sfeervolle muziek zijn. Om 20 uur staat er een muziekfeest met verschillende dj’s op het programma.

Edwin MARIËN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten