• 27/05/2024

Laatste week Winter in Antwerpen ingezet, Stad trakteert haar inwoners

ANTWERPEN – Om het nieuwe jaar te vieren trakteert de stad Antwerpen naar jaarlijkse traditie op zondag 7 januari.

Op deze laatste dag van Winter in Antwerpen krijgen bewoners gratis jetons voor een hapje of een drankje op de kerstmarkt.

Die jetons zijn, zolang de voorraad strekt, af te halen op de Teniersplaats, de Handschoenmarkt en de Suikerrui.

Op de laatste dag van Winter in Antwerpen trakteert de stad om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten.

Zondag worden vanaf 12 uur en zo lang de voorraad strekt gratis jetons uitgedeeld op de Teniersplaats, de Handschoenmarkt en de Suikerrui.

Deze jetons kunnen tot 18 uur op heel de Winter in Antwerpen-site ingeruild worden voor een hapje of een drankje op de kerstmarkt.

Om 14 uur zal het stadsbestuur op de Grote Markt een nieuwjaarswens uitspreken, gevolgd door het zingen van het Antwerpse volkslied ‘Antwaarpe’ van De Strangers.

Daarna zal de JOE Singalong aanvangen met Bart-Jan Depraetere van op het JOE Christmas House. Tot 16 uur kan er meegezongen worden.

Jetons kunnen niet ingeruild worden voor contanten en mogen niet gebruikt worden als waarborg voor herbruikbaar cateringmateriaal.

Deze hele week kunnen bezoekers nog genieten van Winter in Antwerpen: het historische centrum van Antwerpen baadt nog in een betoverende sfeer en bezoekers kunnen nog terecht op de authentieke kerstmarkt op de Grote Markt, op de ijspiste aan de Groenplaats voor sportieve winterpret en op de Handschoenmarkt voor muzikale verwondering.

Op het Hendrik Conscienceplein staan nog kraampjes en ook op het Operaplein kunnen bezoekers nog terecht voor een stuk kerstmarkt en een flitsende winterfoor. De Lichtjeslaan op de Suikerrui licht nog even de hele straat op.

Morgen woensdag (vanaf 14.30 uur), donderdag en vrijdag (vanaf 16 uur) en zondag (vanaf 12 uur) vind je animatieve figuranten in het historisch centrum.

Op zondag kan je ze (vanaf 15 uur) ook aantreffen aan het Operaplein. De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is de perfecte achtergrond voor enkele muzikale optredens van Koor en Stem op de Handschoenmarkt, morgen van 17 uur tot 20.30 uur.

In Den Aprés, de winterbar aan de ijspiste op de Groenplaats, is er vanaf 19 uur live-kerstmuziek met Noa.

Een dag later, op donderdag vanaf 20 uur, kan je er deelnemen aan karaoke en op vrijdag, eveneens, vanaf 20 uur, genieten van een discobar.

Op zaterdag om 19 uur is er een optreden van Mama’s Jasje (zie foto) op het dak van het JOE’s Christmas House op de Grote Markt. (EM / Foto FB)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten