• 24/05/2024

Viering Jos Kets Berlaar 107 jaar

Laatste Berlaarse oudstrijder Jos Kets in de bloemetjes gezet voor 107de verjaardag

BERLAAR – Vandaag 22 april viert Jos Kets zijn 107de verjaardag, de bij NSB Berlaar aangesloten oudstrijder is daarmee tevens ook niet alleen de laatste Berlaarse oudstrijder maar ook de oudste inwoner ooit van Berlaar.

Hij werd geboren tijdens de eerste wereldoorlog op de grens Lier/Berlaar en nam deel aan de 18 daagse veldtocht tijdens de meidagen van 1940 tot aan de Belgische capitulatie, op het einde van deze veldtocht heeft hij koning Leopold III ontmoet waar hij veel bewondering voor had en heeft omdat de vorst bij zijn troepen bleef tot aan het einde van de veldtocht.

Iedereen kent en waardeert Jos in het WZC St Augustinus waar hij door de directeur van het WZC, schepen en penningmeester NSB Berlaar Stefaan Lambrechts, aftredend voorzitter NSB Berlaar Willy Windey, NSB Berlaar voorzitter Kris Martlé, EH Michel in de bloemetjes werd gezet in het bijzijn van zijn naaste vrienden en familie.

Burgemeester Walter Horemans las een brief van koning Filip voor en overhandigde uit naam van de vorst een geschenk.

Het personeel bereide een zeer gesmaakte feestmaaltijd, de trompettist van fanfare ‘Willen is kunnen’ ontroerde Jos met de Last post en vooral met ‘Il silencio’ waar hij intens van genoot samen met zijn dochter Diane.

Sinds kort kan hij niet meer fietsen en is hij wat beperkt in zijn bewegingsvrijheid door zijn slechter wordend zicht en gehoor maar voor de rest is hij fysiek nog goed in orde

Jos is ondertussen met zijn 107 jaren de derde oudste man in België, en zoals hij het zelf mooi verwoorde ‘ Ik ben het hier nog ni muug…’

Op naar de 108 jos!

Foto’s Kris Martlé

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten