• 19/05/2024

Laadbedrijf Blink Charging (ex Blue Corner) plaatst elf nieuwe snelladers in Antwerpen

ANTWERPEN – Laadbedrijf Blink Charging, voorheen bekend als Blue Corner, plaatst deze maand elf nieuwe snelladers (50 kW) in de stad Antwerpen. De eerste snelladers zijn inmiddels in gebruik, op verschillende locaties in de stad. Vanmiddag gingen we een kijkje nemen bij de officiële ingebruikname van de snellader aan de Britselei, ter hoogte van het oude gerechtsgebouw.

De elf nieuwe ‘DC’- of snelladers hebben een vermogen van 50 kW, goed om op een halfuur een bereik van 100 kilometer op te laden. Ze vervangen verouderde modellen die tussen 2017 en 2019 geïnstalleerd werden.

Olivier Van Schap (rechts op de foto), Managing Director van Blink Charging Belgium: ‘Door de snelle toename van elektrische wagens zijn de nieuwe DC-laders hard nodig. Vorig jaar is het aantal volledig elektrische wagens in ons land verdubbeld van 100 000 naar 200 000, en de verwachting is dat die snelle groei de komende vijf tot tien jaar aanhoudt.’

‘Als pionier in België zijn we al lang actief in Antwerpen. Het afgelopen anderhalf jaar is het gebruik van onze publieke laders hard toegenomen. Daarom beslisten we om in nieuwe laders te investeren en de oude te vervangen. Het is en blijft onze missie om de EV-rijder een goede laadervaring te bezorgen. Zo dragen we ons steentje bij aan de transitie naar een duurzamere mobiliteit.’

Koen Kennis (N-VA, links op de foto), schepen voor mobiliteit: ‘Publieke ruimte is een schaars goed, en daar moeten we dus zorgvuldig mee omspringen. Op deze locaties zijn 50kW laders uiterst relevant. De typische gebruiker is een bewoner of bezoeker die tussen de 30 à 120 minuten in de buurt moet zijn om te lunchen, inkopen te doen of te vergaderen, om nadien weer te vertrekken. Om die reden leggen we ook snellaadpleinen aan: de juiste infrastructuur op de juiste plaats.’

In maart zullen alle snelladers van Blink Charging in het centrum van Antwerpen vervangen zijn. Het gaat om deze tien locaties: Eilandje (Napelsstraat 114), Zuidstatie (Kielsevest 82), Mechelsesteenweg (Drie Fonteinen), Museum Schone Kunsten (Bouwmeesterstraat), Berchem Station (Uitbreidingsstraat 470), Karel Oomsstraat (Albert Heijn), Astridplein, Rooseveltplaats en Mediaplein.

Blue Corner werd in 2011 opgericht als start-up en geldt als pionier op de Belgische EV-markt. Het bedrijf is uitgegroeid tot een platform voor EV-laden in België. In 2021 werd Blue Corner overgenomen door Blink Charging als onderdeel van de bredere internationale strategische uitbreidingsplannen van het Amerikaanse moederbedrijf. Met de overname heeft Blink Charging een aanzienlijke infrastructuur in de regio verworven. De overname is gestoeld op de expertise van het Blue Corner-team en de knowhow van het Europese R&D-team.

Blink Charging Co., een wereldleider op het gebied van oplaadapparatuur voor elektrische voertuigen (EV’s), heeft bijna 85 000 oplaadpunten wereldwijd gecontracteerd, verkocht of ingezet, waarvan er veel genetwerkte EV-laadstations zijn. Dit stelt EV-bestuurders in staat om gemakkelijk op te laden op elk van Blink’s oplaadlocaties. De belangrijkste producten en diensten van Blink omvatten het Blink EV-laadnetwerk , EV-laadapparatuur, EV-laaddiensten, en de producten en diensten van recente overnames, waaronder SemaConnect, Blue Corner, BlueLA en Envoy. Het Blink Network maakt gebruik van eigen, cloudgebaseerde software die de EV-laadstations binnen het netwerk beheert, onderhoudt en de bijbehorende laadgegevens volgt. Met de prognose dat tegen 2030 de helft van de verkochte personenauto’s in de VS EV’s zullen zijn, heeft Blink strategische samenwerkingsverbanden opgezet.

Sylvie MICHELE

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten