• 27/05/2024

Greek Stefanos Tsitsipas pictured in action during a quarter final single match at the European Open Tennis ATP tournament, in Antwerp, Friday 20 October 2023. BELGA PHOTO JASPER JACOBS

Kwalificatiespeler Maximilan Marterer in halve finales European Open

MERKSEM – De halve finalisten van de European Open 2023 zijn bekend: Stefanos Tsitsipas staat tegenover de Franse sensatie Arthur Fils. Aan de andere kant van de tabel zal qualifier Maximilan Marterer strijden met Alexander Bublik voor een plekje in de finale.

Eerste reekshoofd Stefanos Tsitsipas stond in een bomvolle Lotto Arena tegenover Yannick Hanfmann. Het was niet de eerste keer dat de twee tennistenoren elkaar in de ogen keken op het tennisveld. Eerder dit jaar speelden ze tegen elkaar op het tornooi van Mallorca. Het was de Duitser die de overwinning op zak stak na een spannende driesetter.

De match op de European Open kende echter niet hetzelfde verloop. Nu was de Griek uit op revanche. De nummer zeven op de wereldranglijst zette Hanfmann meteen onder druk en ging al snel door zijn opslag heen.

Eén break was genoeg om de set met een score van 6-3 te winnen. Hanfmann kon ook in set twee geen oplossingen vinden om Tsitsipas te counteren en hij moest zijn opslag weer afstaan. De Griek won de wedstrijd met een score van 6-3 en 6-3.

De eerste kwartfinale van de European Open was er eentje tussen Giovanni Mpetshi Perricard en Alexander Bublik. Beide heren wilden heel graag hun plaats in de felbegeerde halve finales bemachtigen en dat was ook duidelijk te zien in de match. Het derde reekshoofd van het tornooi begon sterk aan zijn wedstrijd. Hij was in staat door de monsteropslag van Mpetshi Perricard te gaan en de eerste set met 6-4 naar zich toe te trekken. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Deze keer was Bublik
niet in staat door de opslag van zijn tegenstander te gaan en moest hij daarbovenop zelf één keer zijn opslagspel inleveren.
Mpetshi zag zijn kans en greep die met beide handen. Hij liet niet meer los en won set twee met 4-6. In een beslissende derde set was het alweer Bublik die de maat dicteerde. Enkele heerlijke shots bezorgde hem een snelle break. De Fransman kon geen antwoord vinden op het creatieve spel van Bublik en leverde nogmaals zijn opslag in. Bublik bleef kalm en serveerde de match uit. Het werd 6-4, 4-6 en 6-2.

Ook Hugo Gaston kwam weer in actie. De nummer 96 van de wereld nam het op tegen qualifier Maximilian Marterer. Marterer nam het heft in handen en wist de Fransman in twee relatief makkelijke sets uit het tornooi te knikkeren. De Duitser zet zo zijn knappe verrassende reeks verder.

De Franse sensatie Arthur Fils sloot de dag af met een wedstrijd tegen Juan Pablo Varillas. De Fransman leek geen medelijden met zijn tegenstander te hebben en greep de Peruaan onmiddellijk bij de keel: 6-0 werd het in no time. In de tweede set kwam Varillas even in zijn spel, maar Fils was niet van plan om het tempo te milderen. Hij denderde voort op zijn elan en won de tweede set met 6-3.

Morgen openen de deuren van de Lotto Arena om 13 uur. Om 13.30 uur is er een Legends Match: Dick Norman, Sabine Appelmans, Els Callens en Ruben Bemelmans warmen het publiek op in de eerste wedstrijd van de dag. Om 14.30 uur is er Tennis For Life: twee teams, Niels Destadsbader/Dick Norman en Bart Schols/Ruben Bemelmans zullen de ‘Dick Norman Challenge’ spelen tegen twee prijsvraagwinnaars. Dit om geld in te zamelen voor het goede doel. Om 15.30 uur staat Bublik-Marter op het programma. Niet voor 17.30 uur vindt de tweede halve finale plaats tussen Fils en Tsitsipas. Die laatste dubbelt daarna een halve finale na een korte rustperiode aan de zijde van zijn broer tegen Arneodo/Weissborn. (EM / Foto Tennium Belga)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten