• 27/05/2024

KVC Westerlo schenkt 25 000 euro aan kinderziekenhuis en ontslaat trainer op staande voet

WESTERLO – De voetbalmatch tussen KVC Westerlo en Sporting Charleroi op vrijdag 1 maart stond opnieuw in het teken van Planeet Goudgeel, het nieuwe kinderziekenhuis in Geel.

 Zowel in het stadion als in de VIP-lounges werd er alles aan gedaan om het project extra onder de aandacht te brengen. En met succes, want de avond bracht in totaal 23 879 euro op. Dat bedrag wordt integraal ingezet voor de verdere aankleding en inrichting van de nieuwe kinderafdeling van Ziekenhuis Geel.

 Vorig jaar engageerde voetbalclub KVC Westerlo zich om een belangrijke financiële bijdrage te leveren aan Planeet Goudgeel, het nieuwe kinderziekenhuis in Geel. Via verschillende acties zamelt de club geld in. Maar Ziekenhuis Geel en KVC Westerlo wilden meer doen, namelijk het verhaal van Planeet Goudgeel ook tot bij de supporters, fans en business partners van de voetbalclub krijgen.

Vorig jaar testten ze daarom al een eerste keer het concept van een benefietmatch uit die volledig in het teken staat van Planeet Goudgeel. Het bleek een formule die aansloeg. Lisa Vandepaer, community manager van KVC Westerlo: ‘Het principe is simpel: we nodigen geïnteresseerde bedrijfsleiders, leden van service clubs en netwerkpartners uit de ruime regio rond Westerlo en Geel uit voor een gezellige VIP- avond. Naast een viergangendiner konden de genodigden vanop de beste plaatsen in het stadion genieten van de match. En tussendoor deden we er alles aan om iedereen warm te maken voor Planeet Goudgeel.’

Jan Flament, CEO van Ziekenhuis Geel: ‘Het ultieme doel van de avond is naast netwerken natuurlijk ook het ophalen van giften. We organiseren deze benefietmatch nu voor het tweede jaar op rij. Het is belangrijk om onze genodigden te blijven verrassen. En dat is goed gelukt. Want het aangeboden viergangendiner kreeg al een sterrenupgrade dankzij de samenwerking tussen KVC Westerlo en Gourmet Invest met chef Tijs Vervloet van Colette**. De organisatie van een online veiling was voor ons een manier om nog een extraatje toe te voegen.’

 De exclusieve veiling bood drie objecten aan. West-Vlaams kunstenaar Denis De Gloire schonk een van zijn kunstwerken met dripping techniek. Dankzij de Jan Vertonghen Foundation kon er geboden worden op een gesigneerd voetbalshirt van Jan Vertonghen en KVC Westerlo gaf een unieke filmavond weg voor vijftien personen in hun gloednieuw basecamp.

 Flament: ‘We kozen bewust voor een online veiling om ook anderen de kans te geven om de objecten te winnen. Zo kregen de eigen medewerkers en artsen van Ziekenhuis Geel als eerste de link naar de veiling toegestuurd. En het doet veel plezier om te zien dat voor alle drie de objecten het winnende bod uiteindelijk werd uitgebracht door iemand van ons eigen ziekenhuis.’

 ‘ Het kunstwerk zal een plaats krijgen in campus Diestseweg van de dienst orthopedie van Ziekenhuis Geel. Het voetbalshirt is nu eigendom van dr. Annelien Brauns en Rob Geyskens, onze beveiligingsagent, mag binnenkort met vijftien vrienden naar de film bij KVC Westerlo. Onze eigen medewerkers en artsen hebben duidelijk een hart voor Planeet Goudgeel.’

 Alle 129 genodigden van het VIP-event, de business partners en supporters van KVC Westerlo lieten stuk voor stuk hun goed hart zien. Want in totaal werd het mooie bedrag van 23 879 euro ingezameld. Deze som zal integraal gebruikt worden voor de verdere aankleding en inrichting van Planeet Goudgeel. Het nieuwe kinderziekenhuis in Geel zal eind dit jaar de eerste patiëntjes verwelkomen op de afdeling.

Overigens was er ook minder plezierig nieuws uit VC Westerlo. ‘De club heeft met onmiddellijke ingang het contract met hoofdtrainer Rik De Mil beëindigd. Ondanks dat de club een langdurige samenwerking overwoog, vonden we het noodzakelijk om deze beslissing te nemen. De club betreurt tot deze maatregel te moeten overgaan maar kan niet aanvaarden dat haar waarden en normen in twijfel zouden worden getrokken’, zo luidt het persbericht. ‘KVC Westerlo distantieert zich volledig van de manier waarop de wedstrijd tegen Racing Genk tijdens de laatste vijf minuten is verlopen. Feiten waarop de club geen enkele invloed had.’ (EM / Foto’s Ziekenhuis Geel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten