• 14/06/2024

Kunstgrasveld Den Uyt beschikbaar tijdens schoolvakanties, kermis in Sluis

MOL – Voortaan wordt het kunstgrasveld Den Uyt in Mol (zie foto) tijdens schoolvakanties gratis opengesteld om te sporten. Je kan er terecht tijdens de openingsuren van sportcentrum Den Uyt, op voorwaarde dat er geen reservatie geboekt staat. De toegang tot het kunstgrasveld verloopt via het poortje langs de kant van de sportbox, te bereiken via de ingang van het skatepark (Rivierstraat), en dus niet langer via de sportsite zelf. Let op. Reservaties krijgen altijd voorrang.

Wil je zeker zijn van je tijdsblok, dan kan je het kunstgrasveld nog steeds reserveren bij de zaalverantwoordelijke van de sporthal. Dit is dan wel tegen de geldende tarieven:·5,50 euro per uur per terrein voor erkende clubs met actieve jeugdwerking en leden van de sportraad, 7,70 euro voor andere Molse clubs en tien euro voor individuelen en niet-Molse clubs. Het kunstgrasveld mag enkel gebruikt worden om te sporten. Het gebruik van glas op en rond het veld is verboden. Gebruik enkel plastieken bekers, drinkflessen,…Stalen noppen zijn absoluut verboden, net zoals spikes, blades en schoenen met aluminium/metaal. Sportsite Den Uyt is een rookvrije zone (Generatie Rookvrij). Er mag enkel gerookt worden in de rookzone uit het zicht van anderen.

Hans De Groof (N-VA), schepen voor sport: ‘De afspraken worden aangepast nadat herhaaldelijk werd vastgesteld dat het kunstgrasveld gebruikt wordt door sporters zonder vooraf te reserveren. Hierbij sneuvelden al meermaals de ballenvangers omdat sporters over de omheining klimmen. Om tegemoet te komen aan de duidelijke nood aan dergelijk sportterreintjes, sturen we nu de afsprakennota bij. De zaalverantwoordelijke ziet toe op het correct naleven van de afspraken. Het gaat om een proefproject dat op elk ogenblik kan bijgestuurd worden.’ Reserveren doe je via het nummer 014 33 05 15.

Dit jaar start de kermis in Sluis al op zaterdag 20 augustus, een extra dagje kermispret dus. Tot en met dinsdag 23 augustus kan je er eendjes vissen of door de lucht vliegen in de kindervliegmolen of in de snelle rups, de lambada of de botsauto’s.

Lieve Heurckmans (CD&V), schepen voor lokale economie: ‘Neem zeker ook deel aan de wedstrijd ‘Scoren op de Molse Foren’. Misschien win jij wel een pretpakket van 50 euro voor een volgende kermis. Ook onze foorkramers kregen het tijdens de coronacrisis zwaar te verduren. Met een gezamenlijke actie zetten we hen een jaar lang in de kijker. De actie loopt van juni (kermis Gompel) tot en met juni 2023 (kermis Ginderbroek), zodat elke kermis aan bod komt. Op elke kermis maak je kans op een pretpakket van 50 euro, te besteden op een volgende kermis. De totale prijzenpot heeft een waarde van 2 550 euro.’

Voor elke vijf euro die je aan een deelnemende kraam spendeert, ontvang je een deelnameformuliertje. Vul het formulier in en deponeer het in een centrale verzamelbox op elke kermis. Behoor je tot één van de getrokken winnaars? Haal dan je pretpakket op in ’t Getouw. De deelnemende foorkramers hangen een affiche duidelijk zichtbaar in hun kraam.
Op vrijdag 19 augustus toont Cultuurcentrum Mol gratis de film Promising Young Woman in openlucht. De film start om 22 uur op de binnenkoer van De Zwaan, Markt 28, en is meteen ook de laatste openluchtfilm van deze zomer. Bij slecht weer verhuist men naar Zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten