• 24/07/2024

Kunstgalerij Speez uit Duffel organiseert deze namiddag haar voorjaarsevenement

DUFFEL – Kunst & design hotspot ‘Speez’ in Duffel organiseert vanmiddag en vanavond een groot voorjaarsevent met de aanwezigheid van diverse kunstenaars, en tal van primeurs. Tussen 15 en 19 uur kan je tal van unieke creaties komen ontdekken, inclusief verschillende kunstenaars achter de werken zelf. Zo zullen Bas Pattyn, Daisy Boman, Ileana Moro, Karo Vrints + Amina Belôrf,… ‘live’ aanwezig zijn en je over hun visie en passie vertellen, bij een hapje en een drankje en de muzikale omlijsting van Petia Staneva.

Bij Speez vind je minimalistische en multifunctionele (outdoor) design meubelen en kunstwerken. Daarnaast fungeert Speez ook als een platform voor Belgische artiesten en designers. In dit ‘house of minimalism’ waar het ‘less is more’ principe domineert, vind je – naast bovenstaand vermelde kunstenaars – kunstcreaties van onder meer Sofia Speybrouck, William Sweetlove,… design stukken van Belgische labels waaronder Imperfettolab, Destroyers Builders, Wünder, Muller van Severen, Vincent Van Duysen, Marie Michielssen, Bea Mombaers,… maar evengoed ontwerpen van jonge getalenteerde, nog onbekende designers en artiesten.

Al de outdoor meubelstukken en kunstcreaties kunnen ook binnen geplaatst worden. Hierdoor kan je met de ontwerpen telkens een andere opstelling en beleving in je huis of tuin creëren. Founder Brigitte Van Meerbeeck cureert alles zelf. Elk stuk wordt op een artistieke manier opgesteld in de Speez ‘stage’. Sinds kort is er ook de SPEEZ e-gallery/webshop: www.speez.be. Live bezichtigingen kunnen telkens op afspraak tijdens de weekdagen tussen 10 en 18 uur en op zondag tussen 12 en 18 uur.

Bij Speez vind je een selectie terug van design en kunst. Het gaat telkens over stukken die zorgvuldig werden uitgekozen en volledig in lijn zijn met de visie van Speez. Het sculpturale ‘Fold’ meubel van Bas Pattyn, de Serener collectie van Christoph Seyferth, de ‘sofa islands’ van Gerd Couckhuyt, de Ciottolo by Imperfettolab… maar evenzeer de August van Vincent Van Duysen, de Fish & Fish by Navone, meubelstukken van Muller Van Severen, Wünder,…In de open, multifunctionele expositieruimtes, alsook in de tuin, staan en hangen alle stukken één voor één prachtig opgesteld en komen ze tot hun recht.

Van Meerbeeck: ‘We creëren voor onze klanten een thuis waar de essentie van het ontwerp van tel is, niet de doelloze decoraties of nietszeggende franjes. De objecten zijn telkens een verrijking voor blik en geest. Design uitgepuurd tot de essentie, soms ingetogen, soms extravagant. Maar altijd elegant, van topkwaliteit en gekenmerkt door een optimaal comfort. We willen dat onze klanten luxueus en comfortabel kunnen zitten, liggen, rusten… en ten volle kunnen genieten, zowel fysiek als visueel. Dit laatste geldt ook voor onze kunstwerken. Van schilderijen en collages aan de muren tot sculpturen en installaties in een weids kader, groots in hun eenvoud: Speez staat garant voor top design en kunst in een pure minimalistische stijl.’ Daarnaast biedt Speez ook de kans aan jong, Belgisch, design talent om hun werk te exposeren. In het Speez universum vind je dus niet alleen bekende ontwerpen maar ook creaties van pas afgestudeerde en/of nog onbekende designers en artiesten die op deze manier bekendheid kunnen verwerven.

Speez bevindt zich te midden van een uitgestrekt weiland, geflankeerd door een koetshuis aan de zijkant van het domein én omgeven door een buitenterras – dat tevens dienst doet als presentatie- en ontvangstruimte. Deze gewaarwording vind je ook terug bij de hoeve zelf die door Areal Architecten volledig werd verbouwd en getransformeerd tot een unieke, architecturale setting. Het landelijke karakter van het pand is zichtbaar in details zoals het zadeldak. Daarnaast overheersen open ruimtes en grote glaspartijen en krijg je hierdoor een loftgevoel met veel lichtinval en een doorkijk tot in het dak. De site is gelegen in Itterbeek 92. (EM / Foto Ian Hermans Photography)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten