• 12/07/2024

Academie Kollegestraat

Kunstacademie van Geel telt twintig leerkrachten en meer dan 1000 leerlingen

GEEL – De Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten in Geel mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen. Vandaag, de Dag van de Academies, organiseerde ze tal van leuke activiteiten om haar gouden jubileum te vieren.

Ieder jaar zetten de Geelse academies hun werking in de kijker op de Dag van de Academies. Vandaag vierde de Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten dubbel feest. Speciaal voor haar 50-jarig bestaan konden bezoekers onder meer deelnemen aan een fotozoektocht en een workshop en een expo bewonderen.

Marlon Pareijn (CD&V), schepen van onderwijs: ‘Ondertussen telt onze Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten al twintig leerkrachten en meer dan 1000 leerlingen. Al tientallen jaren kunnen jong en oud zich hier artistiek en creatief ontplooien. Ik ben ook ontzettend trots, dat typerend voor onze Barmhartige Stede, personen met specifieke behoeften of beperkingen terecht kunnen in onze ‘ateliers op maat’. Ervaring of voorkennis is niet nodig, zolang je maar over een stevige dosis goesting beschikt. Vandaag maakte men kennis met de werking van onze academies en vierde de Kunstacademie haar 50-jarig bestaan met heel wat activiteiten.’

In Kollegestraat en Waaiburg konden bezoekers de leerlingen van de Kunstacademie aan het werk zien tijdens de open ateliers. Op deze twee locaties vonden ze ook een expo over het thema ‘Academie 50 jaar present’ opgebouwd rond gebeurtenissen uit het jaar 1972 aan de muren. In de namiddag konden geïnteresseerden zelf aan de slag gaan tijdens een workshop op de Waaiburg. Wie zin had in een drankje of een kom soep kon een plekje zoeken aan de buitenbar.

Een heuse fotozoektocht met unieke prijzen verbond de twee locaties met elkaar. Deelnemers gingen op iedere locatie op zoek naar de plekjes waar de foto’s  genomen zijn. Ze konden zich makkelijk verplaatsen met een gratis treintje dat langs de verschillende locaties reed. Bezoekers die niet deelnamen aan de fotozoektocht konden hier uiteraard ook gebruik van maken.

 

Foto’s Peter WILLEKENS

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten