• 22/06/2024

Kunst is de drijfveer in nieuwe tentoonstelling in Atelier 403 in Edegem

EDEGEM – Tot en met zondag 22 oktober is iedereen welkom in Atelier 403 in Edegem, waar het kunstenaarscollectief een  groepstentoonstelling presenteert.

Geïnspireerd door het 850-jarig bestaan van Edegem, hebben deze kunstenaars al hun disciplines uit de kast gehaald. Tussen de meesterwerkjes treffen we onder meer het schilderij ‘Manke Lies’ (niet toevallig de voormalige naam van dit atelier), door Walter Van Camp.

Dit werk, dat door de recente reuzenstoet al wat bekendheid heeft verworven, heeft ook model gestaan voor het etiket van het gelijknamige bier van brouwerij ‘De Hoogmis’. Deze saison kan je ter plaatse proeven, zolang de voorraad strekt.

Wille Breugelmans, niet bepaald een onbekende in de Edegemse kunstscene, heeft zich dan weer laten inspireren door de natuur die hij met wilde toetsen, op een figuratief brutalistische manier op papier zet. Een verfrissende evolutie vergeleken met zijn klassiekere modellen, die gegroeid is onder invloed van zijn samenwerking met de beeldhouwer Peter Rogiers.

Ook Marcel Humbert geeft een letterlijke reflectie weer van de natuur, die hij in acryl en olie op gerecycleerd karton weergeeft. Weerspiegelingen in het water, die eerst abstract aandoen en wat tijd vergen om hun essentie prijs te geven.

Els Haagsman toont dan weer een voorkeur voor het architecturale, met onder meer twee impressies van het fort. Schilderijen die gestileerde vormen combineren met een sober pallet.

Op een heel andere wereld treffen we Frank van Laer, die qua symboliek en beeldtaal een zeer persoonlijke dialoog aangaat. Begrippen als kwetsbaarheid en gezag, worden in beeld gebracht met terugkerende elementen in de vorm van messen en raven. De gebruikte reductietechniek leent zich perfect voor deze intimistische werken, die zowel de menselijke kracht als fragiliteit weergeven.

Kortom, zeker de moeite waard en ideaal te combineren met een wandeling door het fort. De kunstenaars: Wille Breugelmans, Rit De Grande, Erik De Smedts, Iris Gommers, Christoffel Peetermans, Walter Van Camp, Greet Lievens, Frank Van Laer, Sibylle Van Remoorter en Diane Van Steen staan je graag te woord.

De tentoonstelling is elke zondag open, van 11 tot 17 uur in Atelier 403, aan de Jacob De Roorestraat 4, Edegem.

Bart BOUSSEMAERE

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten