• 14/06/2024

Kunst in Kapels Heuvels overhandigt cheque aan vzw Sunchild in Kapellen

KAPELLEN – Elk kind heeft recht op een menswaardige jeugd, maar helaas zijn er nog heel veel kinderen in grote nood als gevolg van armoede, onrecht, rampen en oorlog. Zij sterven aan ondervoeding en ziektes, kunnen zich niet ontwikkelen op school en groeien op in een zeer onveilige omgeving, vooral in Nigeria.

VZW Sunchild, opgericht in 2019, is er al in geslaagd om achttien kinderen tussen vier en achttien jaar de kans te geven om naar  school te gaan en hen te voorzien van basisbehoeften. Verder heeft Sunchild vijf jongvolwassenen ‘gered’ van de ergste vorm van armoede door hen kansen te geven om hoger onderwijs te volgen of voor het leren van een simpele job. Meestal gaat dit gepaard met het zorgen voor onderdak, een veilige omgeving, voeding, medische kostendekking en schoolkosten, kleding en schoolgerei.

Sunchild heeft naast het geven van de schoolgelden nog twee projecten lopen. De vzw heeft al één jaar de renovatie van een vervallen school in project en dat blijft lopen tot de gehele school terug veilig is.

KikH staat voor Kunst In Kapel Heuvels, een vereniging voor het organiseren van Kunstprojecten, optredens en cultuurevenementen in Kapellen. Voorzitter Guido De Schepper is Sunchild zeer genegen en heeft voor de tweede maal een benefietconcert georganiseerd op 7 oktober van dit jaar, samen met zijn vrienden, American showlights en Belgisch bier ‘Perkament’. Gisteren mocht Nadia Braeckmans, voorzitter van Sunchild, de cheque in ontvangst nemen. Met deze cheque en de subsidie van de gemeente Kapellen kan Sunchild weer een hele klassenblok renoveren. Sunchild probeert, samen met Rotary Heideland, om jonge vrouwen en moeders de kans te geven om een eigen mini-onderneming te starten zodat ze onafhankelijk voor zichzelf en hun kinderen kunnen zorgen, het zogenaamde Queen Bee Project.

Braeckmans: ‘We leven in een wrede wereld en de enige manier om een klein lichtje in het leven van de minderbedeelden te betekenen kan je door ‘out of the box’ te denken, te dromen en te handelen.’ Info: www.sunchildvzw.com.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten