• 21/06/2024

Kroeg- en zoektocht in Heist-op-den-Berg, op zoek naar Mechelse straatnamen

HEIST-OP-DEN-BERG – Met  gloednieuwe kroeg- en zoektochten verken je een of meerdere deelgemeenten van Heist-op-den-Berg met een korte wandeling. Onderweg los je een aantal vragen en opdrachten op. Tussendoor kan je terecht in enkele kroegen om iets te drinken. Daarbij kan je gebruik maken van drie kortingbonnen van één euro die in de deelnamebrochure zitten.

Deze zoektochten zijn zeker niet alleen voor de verstokte liefhebbers. De vragen zijn niet te moeilijk en soms wat ludiek. Een fijne namiddag met je gezin of enkele vrienden is het hoofddoel. Je kan de deelnameformulieren voor de kroeg- en zoektochten kopen bij Toerisme Heist-op-den-Berg. Ze kosten vijf  euro per stuk en bevatten elk drie kortingbonnen van één euro. Deelnemen kan tussen maandag 1 november en donderdag 31 maart 2022. De uitslagen worden eind april bekend gemaakt. De winnaars ontvangen een Proef Heist-mand en waardebonnen van de deelnemende horecazaken.

Voor de vernieuwde Mahatma Gandhiwijk in Mechelen moeten er een 30-tal nieuwe straatnamen gevonden worden. Deze zullen passen binnen het thema mensenrechten, vrijheid, sociale gelijkheid en rechtvaardigheid. Stad Mechelen had al een eerste lijst van mogelijke straatnamen klaar, die vorig jaar werd aangevuld door de bewoners tot een lijst van 71 voorstellen. Tijdens een expo in LDC Den Abeel van donderdag 14 oktober tot en met vrijdag 5 november kunnen bewoners definitief stemmen op hun favoriete straatnamen.

Patrick Princen (Groen), schepen van communicatie, participatie en openbare werken: ‘Voor de vele nieuwe paden en straten zoeken we samen met de bewoners een nieuwe naam. In totaal telt de wijk 44 nieuwe straten of paden. Maar niet elk pad krijgt ook een naam. In de welkomstruimte van Den Abeel worden alle kandidaat-straatnamen voorgesteld. De bewoners kregen ook allemaal een flyer in de bus met meer informatie én een stemformulier. In de wijk plaatsen we vier grote campagneborden. Na een uitgebreide informatiecampagne, is het laatste woord nu eindelijk aan de bewoners zelf. Net zoals bij echte verkiezingen.’

Koen Anciaux (Open Vld), schepen van Eigendommen: ‘Heel wat bewoners van de Mahatma Gandhiwijk dienden vorig jaar hun voorstellen in voor de nieuwe straatnamen. Er zal veel aandacht gaan naar vrouwelijke straatnamen, al prijken op de lijst ook nog wel wat mannelijke straatnamen uit het Mechelse. Jan De Winter, Louis Cousin en Charles Augustin Wauters zijn er enkele van.’ Woensdag 20 oktober tussen 14 en 16 uur zijn bewoners welkom in Den Abeel voor een drankje. Schepen Princen en medewerkers van Stad Mechelen zullen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Alle zijstraten van de Kardinaal Cardijnstraat en Jozef Verbertstraat worden doodlopend.  De hoofdassen blijven behouden. Net zoals de Ivo Cornelisstraat en Mahatma Gandhistraat (het deel tussen Jubellaan en de knip van de Gandhistraat). De woonerven Mahatma Gandhistraat krijgen een nieuwe naam. Daarnaast krijgt de wijk er een aantal nieuwe paden voor trage weggebruikers bij. Niet alle paden krijgen een naam. Tot slot komt er tussen de Abeelstraat, Lindestraat en Ivo Cornelisstraat nog een nieuwe wijk: Zuidkwartier. In die wijk zal één nieuwe straat lopen, die ook een nieuwe naam nodig heeft.  (EM / Afbeelding Stad Mechelen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten