• 24/05/2024

Kroaat wint cartoonwedstrijd in Olen, laatste herfstprik in ELZ Zuiderkempen

OLEN – De 34ste editie van de internationale cartoonwedstrijd ‘Olense Kartoenale’ had dit jaar als hoofdthema ‘het hiernamaals’. Het thema van Amnesty International was ‘recht op vrije meningsuiting’. Tijdens de prijsuitreiking werden de winnaars bekendgemaakt.

De hoofdprijs ging dit jaar naar Darko Zlousic uit Kroatië. Darko was samen met zijn echtgenote en zus aanwezig op de prijsuitreiking om zijn prijs in ontvangst te nemen. De tweede prijs was voor Ilya Katz uit Israël.

Ook Ilya reisde af naar Olen om, samen met zijn vader Grigori, een eveneens bekende cartoonist en deelnemer van de Kartoenale, zijn prijs in ontvangst te nemen. De prijs van Amnesty International werd weggekaapt door de Colombiaan Ramiro Zapata.

In de jeugdcategorie ging de prijs voor de beste internationale inzending naar Hoda Wesam Khalil. Deze dertienjarige talentvolle cartooniste uit Egypte won al verschillende internationale prijzen. Net als in 2019 en 2021 won Wolfgang De Bont uit Herentals de prijs voor beste Belgische inzending.

Maar liefst 404 cartoonisten uit 61 verschillende landen gingen creatief aan de slag met de thema’s. Dit leverde 1 567 cartoons op waaruit een deskundige jury uiteindelijk de winnaars koos.

Naast de gekende cartoonwedstrijd vond tijdens de zomerperiode ook de Kartoenale fietszoektocht plaats. Michel Haesendonckx uit Olen kroonde zich tot winnaar met een score van 127 op 130 punten. Hij ontving als beloning een waardebon van Decathlon. De oplossingen zijn vanaf morgen terug te vinden op www.olen.be.

Al 51 procent van de inwoners van Geel, Laakdal en Meerhout die in aanmerking komen voor een herfstbooster kwamen langs in het vaccinatiecentrum van Geel. Wil jij ook nog langskomen?

Het vaccinatiecentrum in Geel – in het voormalig pand van Meubelen Verhaegen – is in de loop van november en december nog drie dagen open. Je hoeft geen afspraak te maken, kom gewoon langs op één van drie openingsdagen.

In het vaccinatiecentrum van Geel kun je terecht op zaterdag 19 november van 9 tot 13 uur, op vrijdag 9 december van 14 tot 18 uur en op dinsdag 20 december van 9 tot 13 uur. Het vaccinatiecentrum sluit definitief na 20 december. In het vaccinatiecentrum in Westerlo kun je ook nog terecht op donderdag 24 november van 9 tot 19 uur.

Wie na de sluiting van de vaccinatiecentra nog een herfstbooster wil, maakt een afspraak bij een apotheek in de buurt. Sinds 1 november mogen apothekers het vaccin toedienen. Al zal je zeker niet bij elke apotheek terecht kunnen voor een coronaprik.

Binnen de Eerstelijnszone Zuiderkempen bekijkt men nog hoe men dit gaat organiseren en bij welke apothekers je terechtkunt. Meer informatie hierover volgt later nog. Info via vaccinatie@geel.be. (EM / Foto Gemeente Olen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten