• 19/04/2024

Koop boodschappentassen in Mol of Mechelen en steun hiermee Rikolto

MOL – Rikolto (vroeger Vredeseilanden) betekent ‘oogst’ in het Esperanto. In achttien landen oogsten ze,  samen met boeren, bedrijven, wetenschappers en overheden nieuwe ideeën om van goed eten een recht te maken. Het is een pluralistische organisatie met meer dan 50 jaar ervaring in het verduurzamen van voedselsystemen.

 Vanochtend was iedereen uitgenodigd in de Baobar aan de Wereldwinkel, Santo Tomásplein 1 in Mol. Dit naar aanleiding van de ‘Week voor Goed Eten’ waarbij vrijwilligers van Rikolto Mol heerlijke soep uitschonken en meer info gaven over het initiatief. Zowel verantwoordelijken van Rikolto, als van de dienst samenlevingsopbouw van de gemeente waren hierbij aanwezig zijn.

 Voor soep met brood betaalde men 4,5 euro. Je kon er meteen ook een boodschappentas bestellen, gevuld met wintergroenten voor een heerlijke soep en een lekker stuk brood voor vier personen. Op vrijdag 26 januari kan je de boodschappentas afhalen in de Baobar. De acties passen in de ‘Week voor Goed Eten’ die loopt van 12 tot zondag 21 januari. Hiermee wil Rikolto het recht op goed eten in de kijker zetten, samen met de mensen die elke dag werk maken van gezonde en duurzame voeding.

 Niet alleen gezonde en duurzame voeding, maar vooral ook de mensen die daar elke dag werk van maken, worden tijdens de ‘Week voor Goed Eten’ door Rikolto in de kijker gezet. Van boeren tot chefs, van scholen tot wetenschappers, van overheden tot individuen. Want goed eten is de beste gezondheidszorg, het beste wapen in de strijd tegen klimaatopwarming en een duurzaam bestaan van miljoenen boerenfamilies.

 De boodschappentas is gevuld met wintergroenten en een stuk brood, afkomstig van lokale handelaars. Bestellen kan hier tot en met 21 januari. Je betaalt twintig euro en kan de tas afhalen op vrijdag 26 januari tussen 10 en 17 uur in de Baobar of op zaterdag 27 januari tussen 9 en 14 uur in de Toemaathoek 48. Dankzij jouw steun in deze actie kan Rikolto verder werk maken van goed eten.

 In Mechelen organiseert Rikolto en ambassadeur Seppe Nobels de ‘Week Voor Goed Eten’ en daar zet Stad Mechelen ook de schouders onder. Mechelaars kunnen een zak bestellen, gevuld met goed eten en deze op woensdag 24 januari op één van de drie Mechelse locaties ophalen. Daarnaast is er ook een aanbod voor scholen in de vorm van campagnemateriaal en een goed eten-quiz. 

 Deze boodschappentas vol lokale en biologische seizoensgroenten van Mechelse bodem, is samengesteld in samenwerking met bio-boerderijen Akelei, Ferm, Baarbeekhoeve en Rumina. Naast de groenten, zit er ook een recept voor een groentengerecht van Seppe Nobels in om van te smullen tijdens de Week Voor Goed Eten. Op die manier krijgen de Mechelaars een zak vol gezonde goederen met bijhorend recept en krijgen de landbouwers een eerlijk loon voor hun producten.

 Voor een zak vol goed eten heb je keuze uit een zak met één kilogram butternut pompoen (één of twee stuks), één kilogram aardperen en één kilogram sevilla bloemige aardappelen voor zestien euro. Voor een zak met een grote groene pompoen (één stuk), één kilogram aardperen en één kilogram sevilla bloemige aardappelen betaal je achttien euro.

Jouw zak bestellen kan je hier nog tot 21 januari . Ophalen kan van 15 tot 19 uur op woensdag 24 januari op volgende locaties: ‘t Gasthuis, Keizerstraat, 2800 Mechelen, Rumina (boerderij), Broekstraat 10, 2811 Hombeek en Baarbeekhoeve (boerderij), Baarbeekstraat 24, 2812 Muizen. In ’t Gasthuis is ophalen enkel mogelijk van 14.30 uur tot 16.30 uur. Meer info hier  (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten