• 20/06/2024

Kontichnaars kregen aanmaning voor een parkeerboete die ze opliepen in 2017

KONTICH –  Een aantal inwoners van Kontich kreeg tot hun verbazing een aanmaning tot het betalen van een boete die ze opliepen in …2017. Het gaat om een gasboete die bestuurders kregen, wegens het niet leggen van hun parkeerschijf in de blauwe parkeerzone. Volgens CD&V-gemeenteraadslid Luc Blommaerts gaat het hier over een daad van onbehoorlijk bestuur.
Blommaerts: ‘Wij vinden dat iedereen de wetgeving moet naleven en bij overtreding daarvoor beboet moet worden. Waar wij het wel moeilijk mee hebben, is dat het bestuur vier jaar wacht om een eerste herinnering te sturen. Ondertussen zijn er immers mensen die vergeten zijn wat er gebeurd is. Of er stellen zich een aantal problemen. Of ze zijn verhuisd en een enkeling is overleden.’
Schepen van Financiën Wim Claes (Open Vld), die in 2017 nog geen schepen was, wijt de oorzaak hiervan aan een probleem van de gemeentelijke software, waardoor de herinnering niet tijdig kon verstuurd worden.
Claes wijst er bovendien op dat de overtreders hun eerste boete wél degelijk hadden betaald. Wel waren er volgens hem een aantal hardleerse personen die géén gevolg gaven aan de opmerkingen van de gemeentewacht, hun auto steeds foutief bleven parkeren en ook hun talrijke boetes niet betaalden.
Claes: ‘Deze mensen zijn – nu ze een aanmaning kregen – effectief geschrokken. Voor alle duidelijk geef ik nog mee dat ik niet de ‘beboeter’ ben, zoals men misschien wel denkt, maar wel diegene die het euvel heeft rechtgezet: de correcte invordering.’
 
Marc Ceulemans
Foto MVDB
 
🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten