• 14/06/2024

Kontich viert zes dagen lang feest, Edegem huldigt verdienstelijke inwoner

KONTICH – Naar jaarlijkse gewoonte viert Kontich feest in het eerste weekend na 4 juli. Dit jaar vindt het feestweekend plaats van donderdag 7 tot en met dinsdag 12 juli.

Luc Abrams (Open Vld), schepen voor sport en feetelijkheden: ‘Kontich Feest! is één van de hoogtepunten in de agenda van de Kontichnaars. We zijn dan ook blij dat we weer een gevuld programma kunnen aanbieden. Kermis, optredens, wielerwedstrijden,… Er is voor elk wat wils. De paardenkoersen zijn al aan hun 225ste editie toe. Zeker de moeite waard dus om bij te wonen.’ Marleen Van den Eynde (N-VA), schepen voor markten en lokale economie: ‘Ik kijk vooral uit naar de jaarmarkt. Daar vind je een brede mix aan handelaars, ondernemers en marktkramers.’

*HET PROGRAMMA:

*Kontich Zingt: zaterdag 9 juli vanaf 16.30 uur in het Gemeentepark met optredens van 4Tact, De Romeo’s, DJ Stijn La Vida en De Handjesindelucht Show.

*Bier met Streken: zaterdag 9 en zondag 10 juli, vanaf 13.30 uur in het Gemeentepark. Tijdens dit evenement kan je genieten van lokale bieren en hapjes. Muzikaal wordt dit evenement op zondag ondersteund door A Murder in Mississippi, DJ Stijn La Vida, de Koninklijke Harmonie Vrede en Vermaak Kontich en Straffen Toebak.

*Kermis: zaterdag 9 en zondag 10 juli vanaf 14 uur, maandag 11 juli vanaf 10 uur, dinsdag 12  juli vanaf 14 uur. Naar jaarlijkse gewoonte zal de kermis staan op het Gemeenteplein en het Sint-Jansplein. Op dinsdag 12 juli is het Familiedag. Dan bieden de kermiskramers tal van kortingen aan.

*Jaarmarkt: maandag 11 juli van 9 tot 15 uur in de Mechelsesteenweg, Antwerpsesteenweg en Molenstraat. Tijdens de jaarmarkt ontdek je een brede mix aan handelaars, ondernemers en marktkramers die met hun kramen uitgestald staan en hun producten aan de man brengen. Je kan er rondkuieren en genieten van koopjes en lekkernijen.

*Kinderfeest! met Kapitein Winokio: maandag 11 juli om 11 uur  in het Gemeentepark.

*Paardenkoersen: maandag 11 juli, start randanimatie om 13 uur., start wedstrijden om 14.30 uur. Aan de Groeningenlei kan je terecht voor de jaarlijkse paardenkoersen, al meer dan 200 jaar een begrip in de regio. Er zijn tal van randactiviteiten.

Na twee uitzonderlijke jaren, wordt de Edegemse Prijs voor Verdienste dit jaar opnieuw uitgedeeld tijdens Vlaanderen Feest! op maandag 11 juli in Hangar 27.  Koen Michiels (N-VA), schepen voor cultuur: ‘Omdat Deeldepot 2650, een vereniging, de prijs vorig jaar in de wacht sleepte, is het dit jaar de beurt aan een individu. We gingen dus op zoek naar een Edegemnaar die zich in het afgelopen jaar prijzenswaardig inzette voor de Edegemse gemeenschap. We kregen heel wat nominaties binnen, maar er kan er maar één winnen. Wie dat wordt kom je te weten op 11 juli. Het wordt zeker de moeite om naar Hangar 27 af te zakken, want na de uitreiking van de Prijs (om 19 uur) volgt een optreden van niemand minder dan Günther Neefs. Dit in het kader van Vlaanderen Feest!, de viering van de Vlaamse feestdag.’ (EM / Foto Gemeente Kontich)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten