• 18/07/2024

Kontich Schaatst van 11 december tot 9 januari, expo Axel Duran in Edegem

KONTICH – Kontich Schaatst wordt dit jaar opnieuw georganiseerd en wel van zaterdag 11 december tot en met zondag 9 januari 2022 in het Gemeentepark.

Luc Abrams (Open Vld), schepen voor sport en feestelijkheden: ‘Met Kontich Schaatst sluiten we het jaar af. Het doet me plezier om het evenement weer te kunnen organiseren in samenwerking met onze partners en onze sponsors. Zo kunnen we de Kontichnaars op onze manier bedanken voor hun engagement het voorbije jaar. We voorzien evenementen voor groot en klein, zodat iedereen de kans krijgt om kennis te maken met het ijs.’

Dé trekker van het evenement is de ijspiste. Hier kunnen jong en oud naar hartenlust komen bewegen op het ijs. Nieuw dit jaar is het kortingstarief voor groepen en de mogelijkheid om de ijspiste af te huren voor een privéfeest. Naast de schaatsbaan kan je in de winterbar terecht voor versnaperingen tegen democratische prijzen. De uitbating van de winterbar wordt verzorgd door Kontichse verenigingen. De opbrengst gaat volledig naar hun werking.

HET PROGRAMMA: Zaterdag 18 december (10 uur ) en zondag 2 januari 2022 (10 uur) : MTB on ice. Een evenement voor iedereen wie eens met de fiets het ijs op wil. Wielerclub Steeds Vooraan zorgt voor begeleiding en initiaties op de schaatsbaan.

*Zondag 19 december (10 uur.) : G-Schaatsmoment. Tijdens dit gratis evenement is de schaatsbaan voorbehouden aan mensen met een beperking.

*Zondag 26 december (10 uur) en maandag 3 januari 2022 (10 uur) : Initiatie kunstschaatsen. Wie graag kennis wil maken met kunstschaatsen is welkom op deze activiteit.

*Maandag 27 december (10 uur) en dinsdag 4 januari 2022 (10 uur) : Kids on ice. Een schaatsmoment voor kinderen van de lagere school en hun ouders.

*Dinsdag 28 december (10 uur) : Senioren op het ijs. Gedurende twee uur is de ijspiste voorbehouden aan 55 plussers.

*Woensdag 29 december (10 uur), woensdag 5 januari 2022 (10 uur) en zaterdag 8 januari 2022 (10 uur) : Kleuters op het ijs. Een speelmoment op het ijs voor gezinnen met kleine kinderen. Tickets en info via www.kontich.be/kontich-schaatst of de Facebookpagina UiT in Kontich.

In afwachting van een erfpachtnemer voor Huis Hellemans in Edegem krijgt het voormalig kunstcentrum bezoek van een tijdelijke tentoonstelling. Koen Michiels (N-VA), schepen voor cultuur: ‘Vanaf morgen tot zondag 5 december stelt lokaal talent Axel Duran er zijn fotowerk tentoon. De expo toont architectuurfoto’s in zwart-wit en ook andere thema’s die Axel regelmatig laat terugkomen in zijn werken. De procedure naar erfpachtnemers werd afgesloten met enkele geïnteresseerden maar zonder definitieve kandidaturen. We hebben onze plannen hernomen met een aangepast lastenboek dat we donderdag voorleggen aan de gemeenteraad. In afwachting kregen we het voorstel van Axel om in het leegstaande gebouw een fototentoonstelling op te bouwen.’ De tentoonstelling is vrij te bezoeken elke zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur en op woensdag en vrijdag op afspraak. (EM / Foto Axel Duran)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten