• 21/06/2024

Kontich Schaatst, site academie Hove, heraanleg Meidreef, fietsbib Boechout

KONTICH – Natuurpunt Oude Spoorweg beheert momenteel zo’n 65 hectare natuurgebied in Duffel en Kontich. Dankzij de stevige winterprik kon men dit weekend ook écht natuurijs aanbieden, alvast in enkele gebieden in Kontich. Bestuurslid Wim Annaert: ‘Met Natuurpunt focusseren we ons al decennia op de lokale valleigebieden en hebben we die gaandeweg ook ingericht voor veel meer lokale waterberging. Dat maakt dat we bijvoorbeeld in Pllysegembos, op de grens met Edegem, en in Schapenhagen, tussen Kontich-Kazerne en Waarloos, ruime retentiezones hebben die al een paar maanden goed gevuld zijn dankzij de welkome regenbuien. We hielden al een tijdje de zogenaamde polaire vortex in het oog en hebben eind december de waterpeilen wat hoger gebracht om tijdelijk grotere vijvers te bekomen. Hoewel ze daarvoor niet zijn aangelegd zorgde de stevige winterprik er nu wel voor dat we, naast het wandelplezier, deze extra ‘schaatstroef’ konden uitspelen.’ Al een paar dagen werd de dikte van het ijs door Natuurpunt gemeten en die was van zes centimeter op donderdag vrijdagnacht aangedikt tot negen centimeter en meer, en dus veilig voor schaats- en glijplezier.

Dit weekend kwamen tientallen mensen naar Pluysegembos afgezakt om de Krokusvakantie alvast origineel in te zetten. Ook de retentievijver in Schapenhagen was met bijna tien centimeter ‘schaats-proof’.’Annaert: Zo zorgde Natuurpunt Oude Spoorweg er alsnog voor dat Kontich Schaatste.’

Het tonen en kijken is voor de leerlingen en leerkrachten van Academie Hove héél belangrijk. Binnen de huidige omstandigheden is dat niet altijd evident. Toch zoeken ze naar alternatieven. Een ervan is het ontwikkelen van een nieuwe, toffe, mooie website, waarmee ze graag tonen waar ze voor gaan, waar ze voor staan. Surf dus eens naar www.academiehove.com  en bekijk het volledige aanbod, het team, werken van leerlingen, krantenartikelen, Wil je de Hovese academie volgen? Dit kan via sociale media : Instagram: kunstacademie_hove ,Facebook: Kunstacademie Hove.

Pidpa heeft een omgevingsvergunning bij de gemeente Lint ingediend voor wegenis- en rioleringswerken. Deze vergunningsaanvraag betreft de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en de heraanleg van de verharding van de Meidreef in Lint. Er wordt een openbaar onderzoek georganiseerd tot en met dinsdag 9 maart. Het aanvraagdossier is volledig digitaal te raadplegen via https://omgevingsloketpubliek.omgeving.vlaanderen.be/?openbaaronderzoek#openbaaronderzoek/projectuuid=8MJR9GzMRKqkb1a6vT87Lw. Gedurende de periode van openbaar onderzoek kan je standpunten, opmerkingen en bezwaren binnenbrengen, bij voorkeur digitaal via het omgevingsloket. Je kan bezwaren ook per aangetekende zending versturen of op het gemeentehuis afgeven tegen ontvangstbewijs.

Omdat elk kind veilig moet kunnen fietsen, richt lokaal bestuur Boechout samen met De Maanwandelaars vzw een fietsbib op. In een fietsbib kan je een kinderfiets lenen zoals je in de bibliotheek een boek of film leent. Is de fiets te klein geworden, dan breng je hem terug en krijg je een grotere maat. Zo zorgt een fietsbib ervoor dat elk kind voor een kleine prijs de juiste maat van fiets heeft. Heb je nog een goede kinderfiets staan en wil je die schenken aan de fietsbib? Breng hem op zaterdag 20 februari tussen 10 en 16 uur binnen bij De Maanwandelaars, Heuvelstraat 72 (achter woning). (EM / Foto Natuurpunt Oude Spoorweg)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten