• 27/05/2024

Koninklijke Balletschool houdt scoutingsdagen in februari, maart en april

ANTWERPEN – Gisteren ging in Het Paleis Eclectic in première. Dat is een dansvoorstelling gemaakt door de leerlingen van het vijfde en zesde jaar van de Koninklijke Balletschool Antwerpen.

De hele school danste mee, dus ook de leerlingen van de lagere balletschool Prins Dries. De voorstelling speelt nog het hele weekend in Het Paleis.

Eclectic neemt de toeschouwer mee op reis door diverse verhalen, dansstijlen en emoties. Iedere danser is uniek en die diversiteit en veelzijdigheid staan centraal. De energie van de jonge getalenteerde dansers spat van het podium.

Eclectic is een voorstelling die past binnen Selfmade, een nieuwe traditie van de Koninklijke Balletschool Antwerpen.

Kevin Durwael, artistiek directeur van de Koninklijke Balletschool: ‘Selfmade betekent zelfgemaakt, en dat is ook exact het leerdoel van deze voorstelling voor onze laatste graad.’

‘We merken dat er vandaag veel meer verwacht wordt van dansers. Het volstaat niet meer om louter een choreografie uit te voeren. Op audities moeten dansers vaak een eigen gecreëerde solo kunnen dansen.’

Tijdens het maakproces van Eclectic ontdekten deze leerlingen hoe het voelt om niet alleen uitvoerder te zijn, maar ook maker.

Min Hee Bervoets, artistiek adjunct-directeur bij de Koninklijke Balletschool: ‘En dat is een fantastische ervaring voor onze jonge dansers.

Door zelf een voorstelling te maken, groei je ook ontzettend als danser. Je leert beter doorgronden wat er allemaal bij het maken en organiseren van een dansvoorstelling komt kijken. Het geeft onze leerlingen net dat tikkeltje extra op een auditie.’

De winst van de verkoop van het programmaboekje en de versnaperingen in de foyer vloeit direct terug naar de leerlingen.

De school betaalt er een deel van de kosten van hun audities mee, zoals reisvergoedingen, toelatingsgelden, …

De leerlingen van de Koninklijke Balletschool deelden het podium met de leerlingen van de lagere balletschool Prins Dries.

Leerlingen kunnen er al vanaf het derde leerjaar de professionele danslessen van de Koninklijke Balletschool volgen.

Lene De Bont, directeur van Prins Dries: ‘Door zo jong al ervaring op te doen, wordt op een podium staan een tweede natuur voor hen.’

‘Ze vinden het ontzettend spannend, maar onze leerkrachten begeleiden hen heel goed en maken er een fantastische ervaring van voor elk kind.’

Droom jij van een professionele danscarrière? Prins Dries en de Koninklijke Balletschool van Antwerpen nodigen dansers uit heel België uit voor hun scoutingdagen en audities in februari, maart en mei.

Meer informatie vind je hier en  hier . Iedereen is ook welkom op de opendeurdag van de Koninklijke Balletschool op zondag 3 maart. (EM / Foto so)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten