• 19/05/2024

De Koninklijke Antwerpse JachthoornKring

Koninklijke Antwerpse Jachthoornkring luisterde gebedsdienst op in de Kathedraal

ANTWERPEN – Vrijdag, 3 november, was het de naamdag van Sint-Hubertus (655-727) , volgens de overlevering de laatste bisschop van Maastricht en de eerste van Luik.

Over deze heilige vertellen maar liefst zeven hagiografieën, die dan in de loop der eeuwen tot de alom gekende legende van Hubertus hebben geleid

Na de dood van zijn vrouw trok Hubertus zich terug in de Ardennen, waar hij zich overgaf aan het jagen.

Wanneer hij in het jaar 683 de Goede Vrijdag schendt door toch op jacht te gaan, verschijnt aan hem een edelhert met in zijn gewei een stralend kruis.

Voor Hubertus reden tot inkeer, met een carrière als bisschop en missionaris tot gevolg.Gekoppeld aan natuur, jacht en jachthoorn is de nalatenschap van Sint-Hubertus enorm.

Honderden kloosters, kerken, dorpen en scholen zijn naar hem vernoemd, en zijn naamdag wordt in talloze verenigingen gevierd. Ook in de Kathedraal gaat het jaarlijkse Sint-Hubertusfeest nooit ongemerkt voorbij.

Vanmiddag vond een gebedsdienst plaats, die naar oude gewoonte opgeluisterd werd door de hoornblazers van de Koninklijke Antwerpse JachthoornKring.

Na de viering volgde een miniconcert op de Handschoenmarkt, voor de kathedraal, met medewerking van alle aanwezige jachthoornblazers.

Hen werd gevraagd om in uniform én met hoorn aanwezig te zijn. Er was tevens een borrelkraam op de Handschoenmarkt ten voordele van Akabe, de scoutswerking voor kinderen en jongeren met een fysieke en/of mentale beperking, in Sint-Job-in -’t Goor.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten