• 18/07/2024

Koninklijk in Rood-Wit. Combo Royal in café Rood-Wit, Berchem.

BERCHEM – In de geweldige setting van één van de laatste bruine kroegen die Berchem nog rijk is, hebben we volop mogen genieten van ‘Combo Royal’. Vijf verschillende talenten die elk hun eigen smaak in de muzikale stoofpot gooien. Ze brengen het ondergewaardeerde genre Nederlandstalige roots, wat het midden houdt tussen zowat alles wat er de laatste 100 jaar op het analoge podium is gebracht. Dat doen ze in een evenwichtige balans tussen covers en eigen nummers. Dat maakt ook dat je ze haast niet in een hokje kunt duwen, niet dat je dat moet proberen want ik vermoed dat ze stevig zouden terugduwen.

Jo van Waterschoot legt de basis met zijn contrabas, waarbij hij zijn inspiratie haalt bij zijn voorbeeld Prince, op smaak gebracht met liefde voor jazz. Dit wordt aangevuld door de pittige percussie van Michel Bazzoni, de parttime Macgyver van dienst, liefhebber van pop, reggae en funk. Om dat alles goed op snelheid te brengen, hebben ze jazzliefhebber Luc Wielockx van een assortiment blaasinstrumenten voorzien. Gerrie de Waard is dan weer de muzikale sausbinder, die op zijn gitaar blijkt geeft van zijn passie voor roots en heavy metal. Nederlandstalige muziek wil natuurlijk zeggen dat er ook wordt gezongen, waarvoor ze Mimi Dhondt en haar ribfluwelen stem uit de kast hebben gehaald.

Hun muzikale melange heeft zijn kleur ook een beetje te danken aan corona. Omdat ze kort na de opname van hun eerste CD (Dichter bij mij), noodgedwongen elk in hun eigen schulp moesten kruipen. Zijn er vijf variaties ontstaan op wat was begonnen als hetzelfde thema. Ze zijn weliswaar al een tijdje terug aan het optreden, wat er niet eenvoudiger op is geworden door het massaal sluiten van cafés en andere podia, maar de neuzen komen langzaam terug in dezelfde richting. Hun talent is er in ieder geval niet minder op geworden. Combo Royal is een aanrader voor wie de moderne beats wil vermijden en toch van een portie stevige muziek houdt, al was het maar om de koninklijke combinatie van passie en talent te proeven.

Bart BOUSSEMAERE

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten