• 14/06/2024

Kom tot rust en ga op stap in deze onontdekte wandeltoppers van de Kempen

ANTWERPEN – Ontwijk je graag de drukte in populaire wandelgebieden? Kies dan voor de talloze nog onontdekte wandeltoppers in de Kempen. Geniet van de ruige pracht in het Grote Netewoud, loop zonder natte voeten door een moerasland of ga watervogels spotten bij de oevers van de Aa. Counter corona met een portie ruimte, rust en gezonde lucht.

Inspiratie voor een winter vol deugddoende wandelingen vind je op www.kempen.be;

Het lijstje met Kempense natuurgebieden oogt geweldig: Grenspark Kalmthoutse Heide, Landschapspark de Merode, Turnhouts Vennengebied, Kempense Heuvelrug of Landschap De Liereman. Erg populair en in dit – nu al historische – wandeljaar daarom af en toe behoorlijk druk. In de Kempen wachten je nog veel meer ontdekkingen: wandelplekken waar je ook vandaag helemaal tot rust komt en de broodnodige energie opdoet.

Denk maar aan het fotogenieke Kooldries-Hoofsweer in Brecht, een samenvoeging van twee voormalige kleiputtengebieden langs het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. In de Volgsbergse Bossen in Balen stap je afwisselend langs hoge, droge landduinen en lage, natte beekvalleien. In Retie doorkruis je een bijzonder ontginningslandschap van hooilanden, akkers en beekjes, met dank aan een ingenieus grachtennetwerk.

Geen coronadrukte ook in Blommerschot of Eksterheide, langs de boorden van de Antitankgracht of het weidse platteland van Wuustwezel. In Beerse heb je de Eksterheide en de Duivelskuil. In Poederlee (Lille) kan je wandelen door het natuurgebied tussen de AA – een zijrivier van de Nete – en de weg Poederlee-Lichtaart. Het Natuurgebied De Kwacht wacht op, je in Meerhout.

Stappen door bossen en erfgoed vertrekt aan De Schans van Schilde, vandaag de dag een wandel- en recreatiegebied en reservaat voor vleermuizen. Van daaruit doorkruist de route het bosrijke gebied tussen Schilde en Halle-Zoersel. Het Visbeekpad verbindt het dorpscentrum van Zoersel met het landelijke gehucht Einhoven en met het mooie Oostmalse Salfen. Natuurwandelpad slingert je gezapig langs de Wamp in Arendonk.

Natuur, ruimte, rust en gezonde lucht à volonté in de Kempen, de grootste groene regio in Vlaanderen. Op www.kempen.be ontdek je talloze tips om een frisse neus te halen en te blijven bewegen, waaronder tien wandelnetwerken, waarmee je makkelijk trips op maat van je bubbel uitstippelt. Familievriendelijke uitjes, waarvan ook de kinderen blij worden. En themaroutes die je het landschap op een nieuwe manier doen beleven. Allemaal coronaproof, op voorwaarde dat je de geldende veiligheidsmaatregelen respecteert. En met een leeg hoofd en hernieuwde energie als beloning…

Praktische info,  inclusief kaartjes  over de tien onontdekte wandeltoppers vind je op https://www.kempen.be/10-x-wandelen-prachtige-onontdekte-gebieden, alsook veel meer aanraders  waaronder tien wandelnetwerken (https://www.kempen.be/wandelnetwerken),  themaroutes (natuur, stilte, avontuur, verleden of lekker) (https://www.kempen.be/wandelroutes) en wandelingen met kinderen (https://www.kempen.be/wandelen-met-kinderen-de-kempen). (EM / Foto Mie De Backer)

 

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten