• 19/05/2024

Kom kijken hoe WZC De Wijngaard werkt aan een betekenisvol leven voor haar bewoners

GROBBENDONK – De (sociale) media doen ons soms geloven dat jeugd en schoonheid de sleutel zijn tot geluk. Ouderdom staat gelijk aan gezondheidsproblemen, beperkingen, verlies, …

In woonzorgcentrum De Wijngaard in Grobbendonk heeft men hier een andere kijk op. Uiteraard zijn er bewoners die extra zorg nodig hebben, wonen er personen met dementie en hebben heel wat bewoners te maken gehad met zware verliezen.
Maar dan blijkt ook wat een ongelooflijke veerkracht mensen kunnen hebben. In de Wijngaard mag verdriet een plaats hebben, maar wordt er in eerste instantie volop geleefd.

Woonzorgcentrum De Wijngaard heeft een capaciteit van 60 woongelegenheden, waarvan 58 vaste woongelegenheden en twee kamers kortverblijf. Voor personen met dementie is een aparte afdeling voorzien. Hier kunnen vijftien residenten worden verzorgd. Tijdens het verblijf wordt de bewoner bijgestaan door een gemotiveerd multidisciplinair team dat bestaat uit verpleegkundigen, zorgkundigen, kinesisten, ergotherapeuten en animatoren. Dit team streeft voortdurend naar een zo goed mogelijke uitbouw van haar dienstverlening waarin een permanente zorg voor kwaliteit en kwaliteitsverbetering centraal staat.

De Wijngaard wil een thuis zijn voor zorgbehoevende senioren, waar toegewijde hulpverleners en hulpbehoevende personen elkaar vinden en waar het aangenaam is om te wonen. In het kader van de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid wil het woonzorgcentrum het belang van verbinding en menselijk contact in beeld brengen. Daarom werd een fototentoonstelling gemaakt waaraan bewoners, vrijwilligers, familie en medewerkers van het woonzorgcentrum deelnamen.

‘Huisfotograaf’ Lana Van de Perre zorgde voor prachtige, leuke, intieme foto’s en de teksten op de ramen werden geschilderd door Jan Raeymaekers. De foto’s geven een mooi beeld van het leven in het woonzorgcentrum. Je ziet plezier, vriendschap, intimiteit, liefde, … De foto’s tonen aan hoe waardevol werken in een woonzorgcentrum is, hoe oprecht meeleven en collegialiteit kan bijdragen tot een betekenisvol leven van de bewoners.

Vanmiddag vond de vernissage van de tentoonstelling plaats, die nog tot vrijdag 15 december in de wandelgangen van het woonzorgcentrum (Schransstraat 55) te bewonderen zijn. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen.

Foto’s Adrie de KOK

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten