• 27/05/2024

Klikspot’ voorgesteld in vijf Geelse scholen, verkeershinder door nachtelijk transport

GEEL – Tussen 4 september en vandaag ging dienst jeugd in Geel op bezoek bij de vijf Geelse middelbare scholen. Op een speelse en laagdrempelige manier zetten ze tijdens de middagpauzes het aanbod aan jeugdwerkers in Geel in de kijker. Zo weten de jongeren waar ze terecht kunnen als ze hulp nodig hebben of met persoonlijke vragen zitten.

Nieuwe vakken, andere leraren en lesmethoden, gevulde lesschema’s, druk om goede punten te halen … de start van een nieuw schooljaar kan bij heel wat middelbare scholieren voor stress zorgen. In Geel zijn er heel wat jeugdwerkers waar scholieren terecht kunnen als ze met iemand willen praten. Dienst jeugd en de andere projectpartners van KlikErop! willen dit schooljaar het hulpaanbod in Geel bekender maken bij jongeren.

Dienst jeugd wil met hun schoolbezoeken scholieren in contact brengen met de lokale jeugdwerkers (JAC, Arktos, de dienst jeugd zelf, de straathoekwerker, de scholenagent, …). Door op verschillende momenten tijdens het schooljaar de jeugdwerkers en de website van KlikErop! onder de aandacht te brengen bij jongeren, hoopt de dienst dat ze sneller de weg vinden naar het aanbod enerzijds en jeugdwerkers durven aanspreken anderzijds.

Marlon Pareijn (CD&V), schepen voor jeugd: ‘Zeker bij de start van een schooljaar is inzetten op verbinding tussen jongeren, tussen jongeren en leerkrachten en tussen jongeren en jeugdwerkers cruciaal. Als kindvriendelijke stad willen we dat kinderen en jongeren zich goed in hun vel voelen. Het is belangrijk dat jongeren weten waar ze terecht kunnen met hun problemen, want hulp vragen wanneer het wat moeilijker gaat, is helemaal oké.’

ijdens de schoolbezoeken zette dienst jeugd in samenwerking met de KlikErop!-partners hun nieuwe project ‘Klikspot’ in de kijker. Elke tweede woensdagnamiddag van de maand zullen de verschillende projectpartners activiteiten voor en door jongeren organiseren. Tot aan de kerstperiode vinden deze activiteiten plaats op De Bogaard. Zo willen ze de site tegelijk promoten onder jongeren als uitvalbasis voor woensdagnamiddagen. De eerste Klikspot-activiteit is morgen van 12 tot 15 uur. Na een tijdje evalueren de dienst en partners het project en bekijken ze of andere openbare plaatsen, zoals het stadspark of speeltuin De Waaiburg, als locatie voor Klikspot-activiteiten kan dienen. Hier vind je het hele aanbod

Umicore plaatst binnenkort een nieuwe windturbine. Om de grote onderdelen veilig te vervoeren, worden tussen maandag 2 en maandag 9 oktober nachtelijke transporten georganiseerd.

Tijdens het transport zullen onder meer de wieken vervoerd worden. Deze wieken zijn 80 meter lang en wegen meer dan 30 ton. Ze worden vervoerd met een ‘blade lifter’. Met dit voertuig kunnen de wieken over hindernissen zoals bomen en nauwe bochten heen zwaaien. Daarnaast vervoert de transportfirma de grote torensecties, gondel, power train en hub.

Het merendeel van de transporten zullen over de Antwerpseweg (N19), Westelijke Ring (R14), de expresweg (N19g), de Roerdompstraat (via een tijdelijke afrit) en Lichtaartseweg gaan tot in Olen. Het transport zelf gebeurt in de week van 2 oktober met de nodige privé- en politiebegeleiding. Elke avond tussen 21 en 2 uur ’s nachts hou je dus het beste rekening met mogelijke verkeershinder op het hele traject. Het transport van de power train zal via een ander traject verlopen omdat deze te zwaar is voor de brug van de Lichtaartseweg over het kanaal Herentals-Bocholt. Daarom staat dit transport, via Antwerpseweg (N19), Westelijke ring (R14), Larumseweg en Olenseweg tot in Olen, gepland in de nacht van 8 op 9 oktober. Er komt een tijdelijke afrit van de Expresweg (N19g) die naar Roerdompstraat leidt. Daarnaast snoeit de transportfirma enkele bomen langs Roerdompstraat en zullen tijdelijk enkele lantaarnpalen en verkeersborden verdwijnen. (EM / Foto Stad Geel)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten