• 20/05/2024

Kleuters van Jan Frans Willemsschool één week in quarantaine

BOECHOUT – De kleuters van de derde kleuterklas van de Jan Frans Willemsschool hebben een hoogrisicocontact gehad (contact met een, door corona besmette, volwassen persoon). Samen met de arts van het CLB en de medische en epidemiologische expert van de huisartsenkring, de burgemeester en de directie werd besloten om de kindjes onmiddellijk in quarantaine te laten gaan. Ook enkele kindjes van de tweede kleuterklas, die in de derde kleuterklas werden opgevangen, moeten thuis blijven. Alle kindjes moeten zich laten testen.
Sinds 2 februari moeten ook kleuters, die een hoogrisicocontact zijn van een volwassene buiten het gezin, een coronatest laten uitvoeren. De kleuters van de Jan Frans Willemsschool konden vandaag getest worden.
Directie en bestuur volgen de situatie voor de school nauwgezet op.
De kleuters gaan nu in quarantaine tot en met zaterdag 13 februari. Als de eerste test negatief is, blijft de kleuter in quarantaine en wordt hij/zij opnieuw getest vanaf dag zeven na het laatste contact. Als deze tweede test óók negatief is, mag de quarantaine gestopt worden. In principe mag de kleuter dan terug naar school. Alle andere contacten blijven tot en met woensdag 17 februari beperkt tot het gezin. Dit betekent tot dan geen bezoek aan familie/vrienden, geen deelname aan sportactiviteiten of andere vormen van vrijetijdsbesteding.
Indien een kleuter positief test, dan gaat het ganse gezin in strikte quarantaine en worden ook alle gezinsleden getest. Dit is van belang voor kleuters die ook nog een broer of zus op school hebben. Er wordt dan contactonderzoek in werking gesteld om hoogrisicocontacten op te sporen.
 
Alle ouders van de leerlingen van de Jan Frans Willemsschool worden op de hoogte gebracht. (EM)
🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten