• 14/04/2024

Kleuters en leerlingen eerste leerjaar krijgen speelheuvel in Mariaschool

GROBBENDONK – Net zoals de andere scholen in de gemeente Grobbendonk is ook de Mariaschool bezig met de vergroening van de speelplaatsen voor de leerlingen.

Hiervoor krijgen zij de nodige ondersteuning van hun oudercomité. Vorig jaar kon de school via deze vereniging op een meevaller rekenen aangezien vzw De Brug met het stopzetten van haar activiteiten besloot alle scholen van de gemeente via de oudercomités te ondersteunen met een mooi bedrag.

Hiermee ging de school natuurlijk onmiddellijk aan de slag. Er werd gekeken waar er mogelijkheden waren ter vergroening en op welke plaatsen de nood het hoogst was.

Uiteindelijk werd gekozen voor de aanleg van een speelheuvel op de speelplaats van de kleuters en de leerlingen van het eerste leerjaar.

Er werd uitgekeken naar mogelijke aannemers die dit werk mee zouden kunnen opnemen. Dit zorgde natuurlijk voor een confrontatie met de realiteit.

Er was nog niet genoeg budget voor handen om deze werken aan te vatten. Dus werd er verder uitgekeken naar extra mogelijkheden voor subsidies en zo kwam de school bij de actie ‘Groene Oase’ terecht gesteund door de provincie.

Een dossier werd opgemaakt, mensen van ‘Groene oase’ werden op de school ontvangen en zo kon de Mariaschool met de extra toegekende steun door ‘Groene Oase’ (6 000 EURO) de werken aanvatten begin augustus.

Op dit moment is de speelheuvel af en klaar en kon hij geopend worden voor de kinderen. Wat nog niet gebeurd is, is de aanplanting van de heuvel met planten, struiken en bomen.

Dit is voor het najaar en ook hiervoor werd steun gezocht bij eventuele partners. Deze werd gevonden bij CERA. Zij steunen ook dit project via hun actie ‘Mini bos, mega effect’  waarmee al zes vierkante meter van de heuvel kan worden aangeplant.

De inhuldiging van de heuvel gebeurde vanmiddag in aanwezigheid van Brent Wouters (GiB), schepen van onderwijs. (EM / Foto Mariaschool)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten