• 23/06/2024

Kleuterfietsen Aartselaar, Mortsel-Dorp Concert, verhuis Herakles Boechout

AARTSELAAR – Zaterdag 2 april organiseren de sportdienst en sportraad van Aartselaar een cursus ‘Kijk! Ik fiets!’. Van 9 tot 12 uur leren kleuters in de sporthal aan de Kleistraat fietsen met vallen en opstaan onder begeleiding van een ervaren monitor. De inschrijvingen starten op maandag 14 februari via www.webshopaartselaar.recreatex.be.

Een mijlpaal voor veel kinderen: fietsen zonder zijwieltjes. Alleen spannend voor hen? Nee, ook voor veel ouders gaan daar spannende momenten aan vooraf. Je kind leren fietsen, hoe pak je dat aan? De cursus ‘Kijk! Ik fiets!’ helpt kleuters en ouders op weg. Kleuters die al met een loopfietsje of op een kleuterfiets met steunwieltjes kunnen rijden, kunnen deelnemen aan de cursus. In samenwerking met de sportraad van Aartselaar wordt een leermoment georganiseerd in de sporthal, waarbij je kleuter met vallen en opstaan leert fietsen. Een ervaren monitor zorgt voor leuke oefeningen en leert je kleuter fietsen zonder steunwieltjes. Na een sessie kan meer dan 80 à 90 procent van de jonge deelnemers fietsen zonder hulp. Inwoners van Aartselaar betalen tien euro, niet-inwoners dertien euro. Elke kleuter krijgt één drankje gratis. Betalen doe je door te storten op BE14 0688 9154 2383 van ‘sportraad Aartselaar’ met vermelding ‘naam + voornaam kind + fiets.

Op zondag 20 maart om 15 uur staat het volgende Mortsel-Dorp Concert geprogrammeerd. Op het programma: het Ensemble SAHF4 met Danny Van Hoof (sopraan), Wim De Cock (altviool), Karen Peeters (harp) en Vera Van Eyndhoven (fluit). Dit ensemble bestaat dit vijftien jaar en viert met dit concert de start van haar kristallen jubileum. Uiteraard een unieke kans om een feestelijk menu te brengen. Wat dacht je van een tiengangenmenu met Purcell, Mozart, Arvo Pärt, Gershwin, Morini, Monteverdi, Piazzolla, Debussy, Déodat de Séverac, Fauré?

Het concert vindt plaats in de Sint-Benedictuskerk, Dorpsstraat 1. Kaarten in voorverkoop kosten elf euro en zijn te bestellen via BE36 7380 3925 2181 van de Mortsel-Dorp Concerten of bij Denise en Wilfried De Cleyn-Buntincx via 03 449 06 13. Kaarten aan de kassa kosten dertien euro, alleen als het maximale aantal toegelaten toeschouwers volgens de corona maatregelen nog niet bereikt is.

Achter de eindhalte van tram 15 aan het kruispunt van de Provinciesteenweg en de Borsbeeksesteenweg in Boechout ligt een woonuitbreidingsgebied dat nu gebruikt wordt als landbouwgrond.

Lode Van den Brande (’t DORP Boechout Vremde): ‘Jarenlang werd beloofd dat men er alles aan zou doen om dat zo te houden, maar sinds kort weten we dat de meerderheid in Boechout (PRO, CD&V en Groen-Gangmaker) graag wil dat hockeyclub Herakles uit Lier naar daar zou verhuizen. Er zouden vier hockeyvelden komen, acht padelvelden, een clubhuis van 1 200 vierkante meter en een parking voor 190 auto’s. Wat kan je als gemeentebestuur doen om te beletten dat een woonuitbreidingsgebied wordt aangesneden? Is het omzetten naar een zone voor sport en recreatie de beste oplossing of zijn er andere denkbaar? Om daar een antwoord op te zoeken hebben wij twee topexperten ruimtelijke ordening uitgenodigd voor een online webinar op dinsdag 15 februari om 20u30. Wie het gratis webinar wil volgen kan inschrijven via www.tdorpboechoutvremde.be.’ (EM / Foto Gemeente Aartselaar)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten