• 24/07/2024

Klantenregistratie voor bedrijven in Kontich niet langer verplicht

KONTICH – Vanaf vandaag is de klantenregistratie voor bedrijven niet meer verplicht maar wordt ze wel sterk aanbevolen in Kontich.

Dat maakte burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA, zie foto) zonet bekend. Hij bekrachtigt deze beslissing met een nieuw burgemeestersbesluit dat vandaag verscheen en dat het vorig burgemeestersbesluit (van 24 juli) hierover volledig opheft.

Sinds 1 augustus gold er een verplichte klantenregistratie voor alle bedrijven die fysiek zijn gevestigd op het grondgebied van Kontich en die niet tot de detailhandel behoren.

Deze bedrijven dienden hun klanten onmiddellijk te registreren bij ontvangst door de contactgegevens en het tijdstip van het bezoek vast te leggen.

Ze moesten de registraties actueel optekenen, vier weken bijhouden en op verzoek overhandigen aan de daartoe bevoegde diensten.

De registratieplicht voor bedrijven werd in het leven geroepen door de burgemeester toen het COVID-19-virus eind juli terug aan kracht won.

Om een opflakkering van het virus tegen te gaan, breidde hij de registratieplicht voor horecazaken uit naar eenzelfde plicht voor bedrijven.

Dat gebeurde in navolging van de strengere maatregelen die werden opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad op 27 juli en de Provinciale Veiligheidscel op 29 juli.

Seldeslachts: ‘Toen het COVID-19 virus eind juli oprukte, werd ook onze gemeente getroffen. Om er voor te zorgen dat het virus zich niet verder kon verspreiden, riep ik onder meer de registratieplicht voor bedrijven in het leven.’

‘De verplichte klantenregistratie heeft immers een grote meerwaarde voor contactonderzoek.’

‘Ondertussen werd dit contactonderzoek naar een hoger niveau getild door de Vlaamse overheid en is onze lokale maatregel niet meer noodzakelijk. Daarom is ze vanaf nu niet meer verplicht dan wel sterk aanbevolen.’

Vanaf dinsdag 1 september gaan de lessen weer van start in de Academie voor beeldende kunst.

Om dit op een veilige manier te doen, is de Academie dringend op zoek naar vrijwilligers om de corona-maatregelen kenbaar te maken bij de deelnemers.

De Academie Kontich zoekt voor de maand september twee tot drie vrijwilligers per halve dag om ouders en leerlingen te sensibiliseren en te begeleiden en toezicht te houden in het gebouw.

Meer info via https://www.kontich.be/kontichvrijwilligt, vrijwilligerswerk@kontich.be of 03. 246 25 53. (EM / Foto Gemeente Kontich)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten