• 19/05/2024

Kiwanis Geel schenkt 6 000 euro voor project ‘lege brooddozen’ van GIBBO Galbergen Mol

MOL – De directie van GIBBO Galbergen, de middelbare school in Mol voor buitengewoon onderwijs, mocht vanochtend een schenking van 6 000 euro van ‘Kiwanis Geel’ in ontvangst nemen voor hun project ‘lege brooddozen’. Met het geld van deze schenking zorgt de school ‘s middags voor soep met brood voor iedere leerling.

Het geld wordt verdeeld in 3 000 euro voor dit schooljaar en 3 000 euro voor volgend schooljaar. De soep wordt gemaakt door de leerlingen van de richting voeding.

Met een lege maag kan je niet leren. Daarom startte het team gelijke onderwijskansen (GOK-team) van GIBBO Galbergen met het project ‘lege brooddozen’. Het project wordt gesponsord door ‘De Roze Bakker’ en ‘Kiwanis Geel’.

Gibbo Galbergen is een middelbare school in het buitengewoon onderwijs in de Don Boscostraat in Mol. Ze zijn er voor jongeren tussen twaalf en 23 jaar en OV3 type basisaanbod en type 9.

Binnen de gemeentescholen van Mol organiseert GIBBO Galbergen met trots kwaliteitsvol onderwijs. Ze bieden leerlingen maximale kansen in hun totale ontwikkeling en werken ze aan een respectvolle houding binnen een toegankelijke schoolomgeving.

Ze streven er naar dat leerlingen nu en later positief functioneren in de maatschappij. In GIBBO Galbergen maakt men dit concreet aan de hand van drie centrale pijlers, focuspunten en troeven.

GIBBO Galbergen is een kleinschalige en gezellige school gelegen in een rustige groene omgeving. Hierdoor kunnen leerlingen tot rust komen. Elke richting die de school aanbiedt heeft op de campus haar eigen ingerichte werkomgeving met als doel de jongeren kennis te laten maken met alle hedendaagse technieken die nodig zijn om in het werkveld mee te draaien.

Zo heeft de school in 2021 een vernieuwing gedaan van het machinepark in de afdeling metaal en is er geïnvesteerd in een nieuwe keuken voor de opleidingsfase Basis Horeca. De school heeft diverse partners (lokale bedrijven, rusthuizen, ziekenhuis Mol, … ) waarbij de leerlingen ook op de werkvloer kennis maken met de meest recente en gebruikte technieken.

Op de school kunnen leerlingen elke middag een keuze maken uit een buffet van soep, twee hoofdgerechten en dessert. De maaltijden worden bereid door en voor eigen jongeren om zich alvast voor te bereiden op de grootkeukens waarin ze later aan het werk kunnen.

Kiwanis is een internationale organisatie van serviceclubs. Met verschillende activiteiten halen ze financiële middelen op. Het bijeengebrachte geld schenken ze aan goede doelen zoals dit project.

Kiwanis In Sane Geel werd opgericht in juni 2011 door stichtend voorzitter Patrick Luts. Datzelfde jaar kon Kiwanis Geel al een bedrag van 5 000 euro verdelen onder verschillende doelen, zoals Cliniclowns en de kinderafdeling van het ziekenhuis in Geel. Op regelmatige tijdstippen worden er door leden activiteiten georganiseerd en worden acties op poten gezet om geld in te zamelen. De nadruk ligt hierbij steeds op het steunen van lokale initiatieven die zich inspannen om kinderen een beter leven te geven.

Wil jij dit mooie project op lange termijn sponsoren? Neem dan zeker contact op met de school via 014 31 87 42 of gok@gibbo.be en info@gibbo.be. (EM / Foto FB)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten