• 18/05/2024

Kioskplaats Hoboken wordt Kerstdorp, buurtparking in Lange Elzenstraat

HOBOKEN – Een bezoek aan een kerstmarkt is dé ideale manier om in de kerstsfeer te komen. Op vrijdag 16 december wordt de Kioskplaats in Hoboken omgetoverd tot één en al gezelligheid met sfeerverlichting, livemuziek en straatanimatie.

In het centrum van Hoboken komen bezoekers in de juiste stemming met sfeervolle kerstliedjes gezongen door het gemengd koor Don Bosco. The Caddy’s verwennen de aanwezigen met feelgoodhits en uptemponummers van Elvis, The Beatles en veel meer. Opwarmen kan aan de vuurschalen en de vuuract van Mr Steampunk. Hij bouwt privé-vuurtjes als hij ziet dat mensen het koud hebben en deelt marshmellows uit aan kinderen om te roosteren boven de vuurtjes. Ondertussen kunnen kinderen een rondje draaien op de nostalgische zwiermolen. Voor een hapje en drankje kan het publiek terecht bij de vele winkeliers en verenigingen.

De straatact ‘Bij Jos & Maria’ verrast jong en oud. Ze ontvangen gasten in hun kerststal en laten ze in de kribbe liggen. De engel Gabriël, voor de gelegenheid ceremoniemeester, neemt een foto van dit heilige schouwspel. Zo krijgt elke deelnemer een geestige kerstkaart mee naar huis. De kerstmarkt vindt plaats van 18 tot 22 uur.

Elke dag krijgen 112 mensen in Vlaanderen te horen dat ze kanker hebben. Kom op tegen Kanker zet zich in zodat alle patiënten en hun naasten de zorg krijgen die ze verdienen. Steun deze actie door op de kerstmarkt een lichtje te kopen voor iemand die kanker heeft of overleden is aan deze vreselijke ziekte. Naast dit ledlichtje kan het publiek op een kaart een boodschap noteren voor diegene aan wie ze denken. Daarna wordt deze wens opgehangen aan een touw. Op het einde van de avond worden alle boodschappen verzameld en na goedkeuring anoniem op www.hoboken.be geplaatst.

Tom De Boeck (Vooruit), districtsschepen voor evenementen en feestelijkheden: ‘Dit jaar vragen we aan alle aanwezigen om hun goed hart te tonen in de kerstperiode en een ledlichtje te kopen voor op de fiets. Het zou fijn zijn als alle lichtjes tijdens de kerstmarkt aan worden gezet zodat we een levenslijn maken langs de bezoekers. De opbrengst van deze warme actie gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. Zo koppelen we het nuttige aan het aangename.’

Stad Antwerpen opende een nieuwe buurtparking in de ondergrondse parking van een supermarkfiliaal in de Lange Elzenstraat. Ondertussen telt Antwerpen 36 buurtparkings met in totaal plaats voor 1 309 voertuigen. De nieuwe buurtparking is uitsluitend voor buurtbewoners gedomicilieerd in de bewonerszone Harmonie-Brederode-Markgrave.

Ze biedt plaats aan dertien voertuigen, in een formule van tien deeltijdse en drie voltijdse abonnementen. Bij een deeltijds abonnement kan men enkel ’s avonds vanaf 18 uur parkeren, tot 9 uur de volgende ochtend – in de weekends wel volledige dagen.

Bewoners die een deeltijdse plaats willen huren betalen per maand 41,47 euro, of 21,47 euro (na inlevering parkeervergunning bewoners). Voor een voltijdse plaats betalen ze per maand 77,02 euro of 57,02 euro (na inlevering parkeervergunning). (EM / Foto District Hoboken)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten