• 14/04/2024

Kindergemeenteraad beslist over kleur, ontwerp en locatie van letters ‘G E E L’

GEEL – Op de eerste dag van de zomer en van de braderij plaatste stad Geel de letters ‘G E E L’ op de Markt. De letters zijn in eerste plaats een blikvanger om de Markt kleur te geven, maar ze zijn ook een speelelement voor de jongste inwoners. De mening van de 35  kindergemeenteraadsleden kwam goed van pas bij het kiezen van het ontwerp, de kleuren en de locatie.

Kom je deze zomer iets drinken op een van de terrasjes in Geel? Dan zal je zeker ook de nieuwe toeristische trekpleister zien. De letters geven de Markt meer kleur en zorgen tegelijkertijd voor een speelelement voor de jongste inwoners van stad Geel. De letters zijn ongeveer twee meter hoog en zijn voorzien van een hangmat, klimmuur, glijbaan …

Marlon Pareijn (CD&V), schepen van jeugd: ‘Toen het idee ontstond om letters op de Markt te plaatsen, konden we de kans niet laten liggen om hier ook iets voor onze jeugd te doen. De kleur, locatie en ontwerp zijn trouwens mee gekozen door de kinderen van de kindergemeenteraad. Zij zijn dan ook heel blij dat ze bij deze opening zijn.’ Kindergemeenteraadslid Pia: ‘De Geelse Markt vonden we eerlijk gezegd een beetje saai. Met de letters brengen we daar nu verandering in.’

Dat kinderen over bijna alles een mening hebben en deze ook graag geven, bewees de kindergemeenteraad bij dit project. De kinderen vonden een veilige locatie één van de belangrijkste criteria. Daarom staan de letters nu veilig tussen de terrassen, ver weg van de baan en dicht bij de fonteinen. Omdat ze eerder al aangaven dat ze de Markt maar een saaie, grijze plek vinden, is ook de felle kleur geen verrassing. Tot slot mochten ze ook mee beslissen over het uiteindelijke ontwerp. Kindergemeenteraadslid Bas: ‘De mensen van de stad legden eerst vier voorstellen uit. Ze vertelden welk materiaal gebruikt ging worden, hoe kinderen erop kunnen spelen,… Daarna mochten we stemmen. Ik ben heel bij dat we mochten mee beslissen over dit super leuke project.’

Pareijn: ‘Als kindvriendelijke stad probeert Geel bij elk project te kijken hoe ze kinderen en jongeren kan betrekken. Zo opende enkele weken geleden de chillzone aan het zwembad van Geel. Voorafgaand aan het ontwerp werden jongeren bevraagd over hoe een ontmoetingsplek er voor hen moet uitzien. De overdekte picknickbank in het groen werd het resultaat. Om de jongeren helemaal te betrekken, werd dit ontwerp zelfs uitgewerkt door studenten van bachelor Bouw aan Thomas More.’

‘In het najaar zal ook het skatepark aan De Bogaard vernieuwd worden. Hier zaten de stadsdiensten meermaals rond de tafel met enkele skaters. Deze ervaringsdeskundigen weten als geen ander hoe een skatepark er het beste uitziet.’

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten