• 16/07/2024

Kinderen J@M smijten zich tijdens talentenshow

MECHELEN – Vanmiddag pakten alle kinderwerkingen van J@M uit met hun talenten tijdens de jaarlijkse talentenshow. Die bestaat al minstens 20 jaar en is daarmee een mooie erfenis uit de tijd van vzw MOOJ. De talentenshow stond in het teken van Construct Europe met het Eurovisiesongfestival als insteek.

Theater Arsenaal/Lazarus was vanmiddag weer een talentenfabriek. Alle kinderwerkingen van J@M – dat zijn kinderen tussen 6 en 12 jaar – stonden klaar om in groepjes het beste van zichzelf te geven tijdens de jaarlijkse talentenshow, een echte traditie binnen J@M.

“Talentgericht werken is één van de speerpunten binnen J@M”, vertelt Jeugdschepen Abdrahman Labsir. “We juichen zo divers mogelijke performances toe op het podium: zingen, dansen, turnen, acteren, creëren, … Daarmee hopen we heel veel kinderen aan te spreken. Omdat J@M één van de 4 partners is van het stadsfestival Construct Europe, is het Eurovisiesongfestival het centrale thema van deze talentenshow. Da’s traditioneel één van de televisieprogramma’s waarbij je als kind al eens wat later mag opblijven.”

“Ieder groepje vertegenwoordigt één land en brengt een lied van de afgelopen jaren, op hun manier”, vult J@M-voorzitter Dirk Letens aan. “Sommige kinderen verkleden zich zelfs, of zijn gegrimeerd. Hiervoor zijn ze al een maand aan het repeteren, samen met de jeugdwerkers. Die verdienen bij deze ook een applaus om alles in elkaar te steken en de kinderen aan te moedigen. Via dit soort events verbreden we de leefwereld van deze kinderen en komt Europa voor hen een stukje dichterbij”.

“Met Construct Europe hebben we gezocht naar allerlei manieren om zoveel mogelijk Mechelaars bij Europa te betrekken”, vertelt Mechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo. “Om onze kinderen en jongeren uit de Mechelse buurten te bereiken hebben we nauw samengewerkt met J@M. Dit is één van de resultaten van de samenwerking. De talentenshow laat jonge Mechelaars schitteren. Want talenten hebben ze allemaal. Wie weet is het een opstapje naar een Mechelse deelname aan het Eurovisiesongfestival binnen enkele jaren. Dan zou Construct Europe helemaal geslaagd zijn”.

De jury bestond uit Bart Janssens (J@M), Soufiane Ahruil (Buurtsport), Fatima Afkir (Team Leerrecht en Gelijke Kansen) en Jana Kerremans (Construct Europe). Zij beoordeelden de performances van de kinderen binnen bepaalde categorieën (meest creatieve act, meest muzikale act, beste teamwork, meest sportieve act, meest originele act, …), maar konden ter plekke ook categorieën bijcreëren, indien een bepaalde act uit de boot zou vallen. Op het einde van de dag kregen alle kinderen een leuke prijs mee naar huis.

De talentenshow liep al bij vzw MOOJ, waar J@M uit verder gegroeid is. “Toen – en we spreken over meer dan 20 jaar geleden – heette dit platform de playbackshow en lag de nadruk vooral op zingen”, vertelt schepen Labsir. “Doorheen de jaren is de show echt geëvolueerd naar een talentenfabriek. Als voormalig jeugdwerker bezorgt dit platform me jaar na jaar een warm en nostalgisch gevoel.”

Meer info over Construct Europe en J@M is terug te vinden op www.construct-europe.be

Beelden stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten