• 23/06/2024

Björn Siffer Kamer 19 antwerpen – Groen / © Eric de Mildt. All rights reserved. eric.demildt@skynet.be +32496869356 Björn Siffer; Groen 20190212151500+0000 ID/ Eric de Mildt

Kijk zaterdag thuis naar finale Nekka-wedstrijd, een week lang OUTSIDE IN Festival

ANTWERPEN – Zaterdagavond aanstaande 9 april vindt de finale plaats van de twaalfde editie van de Nekka-wedstrijd . Plaats van het gebeuren is zaal Monty in Antwerpen.

Zes finalisten nemen het tegen elkaar op: Nieuwstadt, Ijsbrand, Blond, Yentl, Evawicht en Zonen met vaders. Maud Vanhauwaert presenteert en de finale wordt opgedragen aan Kris De Bruyne. De finalisten zullen een ode brengen aan Kris met de vertolking van één lied uit zijn indrukwekkend oeuvre.

De finale zelf is uitverkocht. Om iedereen toch de kans te geven deze beloftevolle groepen aan het werk te zien, zal de finale digitaal uitgezonden worden op het platform van Gazet van Antwerpen en zullen de mensen thuis ook de kans krijgen om te stemmen voor de publieksprijs. Op volgende link kan u zaterdagavond de finale digitaal bekijken:https://www.gva.be/cnt/dmf20220330_95304408

Van vrijdag 8 april tot en met zaterdag 16 april organiseren Stad Mechelen en theatergezelschap ARSENAAL/LAZARUS voor de tweede keer het OUTSIDE IN festival. Nieuwe makers in residentie bij RADAR zoeken het experiment op en krijgen de kans om hun talenten te tonen op het podium van ARSENAAL/LAZARUS. Het gaat om ‘work in progress’ en dat maakt de voorstellingen een unieke beleving voor zowel artiest als toeschouwer.

Tijdens tien verschillende voorstellingen verspreid over zes dagen in de paasvakantie krijgt het publiek de kans om deel uit te maken van een maakproces, ze krijgen creaties te zien die nog volop in ontwikkeling zijn. RADAR en ARSENAAL/LAZARUS geven hen een podium om hun artistiek werk te tonen en te verfijnen. Het festival organiseert niet enkel theatervoorstellingen, maar maakt ook plaats voor andere kunstdisciplines zoals fotografie, muziek, dans, performance en spoken word. Bpvendien biedt OUTSIDE IN ook artistieke coaching voor de makers.

Björn Siffer (Groen, zie foto), schepen voor cultuur: ‘Met het OUTSIDE IN festival creëren we een platform voor jonge kunstenaars om zich te ontwikkelen in onze stad. Het festival is een moment voor artiesten om zich te kunnen tonen met nieuw werk. Al gaat het niet enkel om het toonmoment, maar ook om de ontmoeting tussen artiesten, het publiek en de cultuurhuizen.’ Willy Thomas, artistiek leider bij ARSENAAL/LAZARUS: ‘Voor ons is het belangrijk dat we de brug tussen de nieuwe makers en hun toekomst mogelijk maken.’

Elk seizoen ondersteunt RADAR artiesten, kunstenaars en creatievelingen in het ontwikkelen van hun eigen project. Deze tien projecten krijgen zakelijke en/of artistieke begeleiding, een financiële impuls om ze op weg te helpen, matchmaking met gelijkgezinden, netwerk & partners, ruimte voor hun maakproces en een work in progress of eerste try-out in de stad. RADAR wil hen helpen tijdens hun zoektocht naar professionalisering en werkt hiervoor samen met de professionele kunstenpartners in de stad. De toegang is gratis, maar OUTSIDE IN werkt wel met een vrije bijdrage. Zo kan het publiek de kunstenaars ondersteunen in hun verdere ontwikkeling. OUTSIDE IN is een initiatief van ARSENAAL/LAZARUS en RADAR Mechelen. De organisatie gebeurt deze editie in samenwerking met De Maan en Cultuurcentrum Mechelen. (EM / Foto Groen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten