• 18/07/2024

Kienen in dienstencentrum Ten Hove en verkeersmaatregelen in Mol

MOL – Nog tot eind augustus kan je elke zaterdag terecht in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove Mol voor een kiennamiddag. Tussen 14 en 16 uur speel je voor leuke prijzen die je in het dagelijks leven goed kan gebruiken. Je kan je aanmelden vanaf 13u30 in de cafetaria en betaalt daar twee euro. Let op: je moet wel vooraf inschrijven. Dat doe je aan de balie van het Sociaal huis (in de Werkwinkel), door te bellen naar 014 33 16 00 of een mail te sturen naar activiteitentenhove@gemeentemol.be.

Het lokaal dienstencentrum Ten Hove is deze zomer opnieuw opgestart met activiteiten. De versoepelingen van de coronamaatregelen en de hoge vaccinatiegraad maken het mogelijk om mensen op een veilige manier weer samen te brengen. Eén van de activiteiten is deze wekelijkse kiennamiddag.

Tot eind augustus ben je elke zaterdag welkom op de kiennamiddag aan de Jakob Smitslaan 28. Vanaf september verandert de planning en kient men één keer per maand, op vrijdag. De exacte data worden later bekendgemaakt.

Op zondag 1 augustus gelden extra verkeersmaatregelen voor het Provinciaal Kampioenschap Vrouwen elite-wielrennen. Zo is er onder meer van 12u30 tot 19 uur een doorgangsverbod in een aantal straten op het parcours. De wedstrijd start om 14 uur ter hoogte van Café ’t Smetje, Sluis 180. De vrouwen leggen een afstand af van 90,6 kilometer of twaalf ronden van 7,5 kilometer. De organisatoren brengen de bewoners van de betrokken straten tijdig op de hoogte.

Volgende maatregelen gelden op zondag 1 augustus van 9 tot 18 uur: Stilstaan- en parkeerverbod: Diepestraat, vanaf Holleweg tot Sluis, Hooibergen, Sluis, vanaf Diepestraat tot Meergorenbaan en Boerestraat. Volgende maatregelen gelden op zondag 1 augustus van 12u30 tot 19 uur: Doorgangsverbod: Brandstraat, tussen Boerestraat en Sluis, Sint-Bernardusstraat ter hoogte van Sluis en Hooibergen, tussen Sluis en Binnenvelden, voor het plaatsen van de volgwagens en de reclamecaravaan. Parkeerverbod: Sluis, tussen Turnhoutsebaan en Boerestraat, Boerestraat, tussen Sluis en Brandstraat, Brandstraat, tussen Boerestraat en Aardbemden, Aardbemden, Fransveld tussen Dennenstraat en Dalstraat, Dalstraat, Brandstraat, tussen Dalstraat en Kapellestraat, Kapellestraat, Postelarenweg, tussen Turnhoutsebaan en Rollekens, Rollekens en Achterbos, tussen Rollekens en Turnhoutsebaan.

Morgen woensdag wordt op de grens tussen Achterbos en Millegem het verkeer op een gedeelte van Feynend, geregeld met tijdelijke verkeerslichten. De maatregelen zijn nodig omdat de firma Admibo in opdracht van Pidpa ter hoogte van de scherpe bocht (Zelm 119) werken uitvoert. Tegelijkertijd geldt op het onverharde weggetje Feynend, tussen Zelm en Oude Bleken, tijdelijk ook enkelrichting in de richting van Millegem (Oude Bleken).

Jongeren van 2005, 2006 of 2007 die momenteel meerdere weken op reis zijn, missen mogelijk zowel hun officiële uitnodiging als het eerste prikmoment. ELZ Baldemore benadrukt dat dit geen probleem vormt. Om zo snel mogelijk een goed zicht te krijgen op de situatie vraagt men iedereen die wél tijdig zijn of haar uitnodiging kan openen om zo snel mogelijk de voorgestelde vaccinatiemomenten te bevestigen, te verplaatsen of te annuleren. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten