• 27/05/2024

Kidscarnaval op Boeienweide en Stuivenbergplein, schoolstraat in Merksem

ANTWERPEN – Tijdens de krokusvakantie zijn kinderen van drie tot twaalf jaar op maandag 12 februari welkom op de Boeienweide en op donderdag 15 februari, telkens van 10 tot 16 uur, op het Stuivenbergplein in Antwerpen om carnaval te vieren.

Ze kunnen deelnemen aan heel wat gratis activiteiten zoals de opblaasbioscoop van Jeugdfilmfestival Antwerpen, knutselen, grime, kinderdisco, gekke kapsels en er komt een clown. Verkleed komen mag.

Tijdens carnaval kunnen kinderen zich bij de grime en gekke kapsels nóg mooier, gekker of grappiger laten maken.

Ze mogen uiteraard in hun leukste verkleedkleren komen. Helemaal geschminkt? Dan is de photobooth er om een mooie herinnering vast te leggen.

Tom Van den Borne (Groen), districtsschepen voor jeugd: ‘We brengen dans- en knutselpret in een leuke setting naar heel wat kinderen uit ons district via deze gratis carnavalsactiviteiten.’

JackJaxx is gastheer van het geheel en zorgt er met zijn goocheltrucks en gekke kuren voor dat fun verzekerd is.

In de kinderdisco speelt de leukste muziek, zodat iedereen zich kan uitleven op de dansvloer. In het knutselatelier kan iedereen de artiest in zichzelf loslaten tijdens een knutselactiviteit met een knipoog naar Ensor.

Zet je schrap met je zakje vegansnoep en geniet van een onvergetelijke bioscoopervaring in de speciaal uitgeruste opblaasbioscoop van Jeugdfilmfestival Antwerpen.

Om de schoolomgeving van Sint-Ludgardis campus KVO in Merksem aangenamer en veiliger te maken werd een deel van de Kasterveldenstraat – tussen Rerum Novarumlaan en Meereigen – begin 2023 ingericht als schoolstraat.

De maatregel werd uitgetest als proefopstelling en wordt nu na een positieve evaluatie definitief ingevoerd.

Een gemachtigd toezichter van Sint-Ludgardis campus KVO sluit de Kasterveldenstraat tussen Rerum Novarumlaan en Meereigen aan het begin en het einde van de schooldag telkens een halfuur af voor gemotoriseerd verkeer.

Begin oktober 2023 vulden buurtbewoners, ouders en medewerkers van de school een digitale bevraging in.

Daaruit bleek dat het proefproject gunstig werd geëvalueerd. De schoolomgeving van Sint-Ludgardis campus KVO is verkeersarmer, veiliger en aangenamer geworden. De schoolstraat wordt nu daarom definitief ingevoerd.

Koen Kennis (N-VA), schepen voor mobiliteit: ‘De afgelopen jaren zien we een gestage groei van het aantal schoolstraten in Antwerpen.’

‘In 2020 waren het er vijf, nu staat de teller op 43. De Kasterveldenstraat is de eerste schoolstraat in district Merksem.’

‘Onze stadsdiensten staan altijd klaar om scholen te begeleiden die ook een schoolstraat overwegen.’ Een schoolstraat aanvragen kan hier  (EM / Foto District Antwerpen) ​

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten